Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatná kvalita obrazu u notebooku

Od: michalmi odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám otázku ohledně kvality obrazu u nově zakoupeného noťasu. Minulý týden jsem pořídil tento notebook alza.cz/... (můj má SSD) a docela nepříjemně mě zaskočila špatná kvalita videa. Můj starý noťas, který jsem pořizoval cca před 10ti lety všechny filmy a seriály zvládal mnohem líp a to měl jen HD ready (HP Pavilion dv6) a rozlišení 1366x768. Tenhle nový má Full HD a 1920x1080 a přesto všechno co mi na starém běželo v pěkných barvách a ostře tak je na tomhle novém mdlé, omšelé a ne úplně ostré. Dokáže mi někdo poradit proč nový noťas s lepším rozlišením, lepší grafikou (dle benchmarku) nezvládá to samé jako ten starý? Může to být tím antireflexním displejem, že to snižuje kvalitu barev? Původně jsem ten notebook vyměnil, protože jsem myslel, že je něco s grafikou, ale nový kus je úplně stejný. Kodeky to má nejnovější, ovladač aktuální. Přemýšlím, že bych si pořídil jiný, třeba ASUS, ale ten má taky antireflexní nebo matný displej, tak nevim jetsli to má úplně význam.

Za každou radu děkuju.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

A máte nastaveno maximální rozlišení obrazovky?

michalmi

Ano mám, to je snad první z věcí co se dá zkontrolovat. Jak sem psal - vyzkoušel jsem vše možné (ovladače, kodeky). Beztak nevim jak by rozlišení mělo vliv na kvalitu/sytost barev. Mám největší podezření, že je to tím TN displejem a že IPS by si asi vedl lépe.

still10k*

IPS panel má určitě lepší barvy než TN. Neměl ten starý notebook lesklý displej? Na lesklém displeji vypadají barvy trochu lépe, takové živější. Ale bohužel se v něm vše odráží, což já osobně třeba nemám rád.

Zkuste na filmy použít VLC a nastavit se v něm barvy podle svého, umí nastavit všechny běžné parametry, sytost barev, kontrast, jas, odstín a další.

Podívejte se i do nastavení v grafickém driveru a jeho obslužné aplikaci, u některých lepších panelů bývá podrobné nastavení a dá se v něm nastavit i tzv. "živost" barev.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]