Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Která sestava bude lepší?

Od: mrblackwell* odpovědí: 9 změna:

Která PC sestava bude lepší,nebo kterou z těchto dvou sestav by jste si vybraji vy? První, nebo druhá?

Sestava 1
CA CASE SHARKOON M25-W ATX MidiTower Black
COL chladič CPU SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2, 120mm fan,4xheatpipe, Intel 775/115x/2011, AMD AM3/FM1/FM2
CPU INTEL Core i5-8400 (2.8GHz, 9MB, 6j) LGA1151 Coffee Lake, 65W, VGA UHD 630
DIMM BARBONE DDR4 8GB 2400MHz CL17
DVD RW ASUS mechanika DRW-24D5MT, černá, SATA interní, bulk
GK MSI NVIDIA GTX 1060 3GT OC,192b, DVI,HDMI,3xDP
HD WD BLUE WD10EZEX 1TB SATA/600 64MB cache, 7200 rpm
HD WD Green SSD 3D NAND disk 240GB, interní, M.2, SATA3, M.2, 545/430MB/s R/W
KB KABEL NAPÁJECÍ 220V/230V 1.8m
MB MSI B360-A PRO, s.1151, Coffee Lake, 4xDDR4, USB3.1. GbLAN, ATX
SWO MS Windows 10 Home - OA3 elektronická licence (D-OEM)
ZD Zdroj Seasonic OEM (Energy Knight) SS-500ET T3 500W 80Plus Bronze

Sestava 2
MB GIGABYTE B450M DS3H
AMD RYZEN 5 2600 s chladičem Wraith Stealth
MSI Radeon RX 580 ARMOR 8G OC
HyperX 8GB DDR4 2933MHz CL17 Fury Black Series
Seagate BarraCuda 2TB
Crucial BX500 240GB SSD
Zdroj Seasonic S12II-620
Počítačová skříň Fractal Design Focus G Mystic Red
ASUS DRW-24D5MT černá bulk

Předem děkuji za vaše názory.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

0x
Bez debat ta druhá.
Ovšem sestava se pořizuje k nějakému účelu, za nějaký obnos a k nějakým periferiím.

still10k*
hodnocení

0x

Podle mého názoru jsou si obě sestavy výkonově velmi podobné.

Neznáme účel sestavy, jestli má být herní, tak bych zvolil určitě tu první s Intelem. Tento i5-8400 je výhodný herní procesor, který si hráči pořizují, když potřebují udělat kompromis mezi cenou a výkonem. Obecně řečeno, kombinace Intel+nvidia je pro hraní moderních her vhodnější (důvodů je více), než řešení od Amd.

Pokud má být počítač pracovně nasazen, spíš bych vzal ten druhý s Ryzenem, počítám že bude levnější.

doplněno 19.01.19 17:52:

Ještě doplním, že pokud má být účel sestavy na hraní her (nebo TAKÉ na hraní her), je 8GB pro takový stroj málo (nebo lépe řečeno - úplně nezbytné minimum), protože takové hry, které tento PC zvládne, si úplně v klidu řeknou až o 5-7GB RAM, některé "hodně žravé"i více. Zvyšte minimálně na dvojnásobek, tj. 16GB.

doplněno 19.01.19 18:01:

czc.cz/...

still10k*

Oops, špatný link. Tento jsem chtěl postnout: czc.cz/...

hodnocení

0x

Z popisu sestav je zřejmé, že o sestavování PC nemáte vůbec šajn. Jinak by se v sestavě neobjevila blbost jako je "Kabel napájecí 230V 1.8m".

Rovněž chybí účel použití té které sestavy. Ale jinak musím víceméně souhlasit se @still10k až na výhradu, že obě sestavy jsou víceméně univerzální, tedy ani vysloveně herní ani vysloveně kancelářské.

Takže pokud se mého názoru týká, asi bych si vzhledem k tomu, že mě ani procesory Ryzen úplně nepřesvědčily, vybral tu s intelem, tedy první. Subjektivně skoro žádný rozdíl nepoznáte.

@still10k: Nezlob se na mě, mysli si o mně, co chceš, ale na sestavy HAL3000 mám svůj názor. Možná, že ne zrovna objektivní, ale tyto sestavy mně nesmí domů.

doplněno 19.01.19 18:28:

@re4zon: Takže v té druhé sestavě není potřeba a napájí se bezdrátově, že?*zed*

doplněno 19.01.19 18:36:

@still10k: Nechci s tebou (ani s nikým jiným) jít do sporu, z toho už jsem vyrostl. Takže jestli mně obě sestavy připadají více univerzální (tím neříkám kanceářské!), než herní, je to jen můj názor a nikomu jej nevnucuji. Tzn. že ani tobě nevyvracím tvůj názor o herních sestavách, naopak s ním budu docela souhlasit.

A pochopitelně preferuji PC sestavený na základě požadavků na funkci z komponentů, než sestavenou soustavu, kde se obvykle najde některý komponent, který je "výběhový" a prodejce se ho vlastně potřebuje zbavit. A to bez ohledu na to, že požadované parametry zůstanou víceméně zachovány.

re4zon
A ten kabel se tam nema objevit proc? Ne kazdemu se vali doma
still10k*

Neřešte kabel proboha, otázka zněla jinak *zed* Je přeci víc než jasné, že se tazatel ve stavbě nevyzná, že ty sestavy někde zkopíroval a jen chce vědět, kterou koupit.

to satam: Váš názor na Hall3000 je mi znám. Nevím sice co vás k tomu vede, jednou se možná k tomu dostaneme a pokecáme, třeba zjistíme, že se v některých ohledech mýlíte vy, nebo já. Ale to necháme na jindy.
Ten link jsem tam dal víceméně proto, aby si tazatel prohlédl správnou sestavu (jen podle mého názoru) na úrovni i5-8400 a uměl si srovnat cenu svépomocí postaveného a koupeného značkového počítače. Myslím, že se sám rozhodne, co je pro něho výhodnější.
Co se týká univerzálnosti, tak nesouhlasím. Obě sestavy byly navrženy na hraní her, což je jasně znát z výběru komponent. Kancelářský PC nepotřebuje dedikovanou grafiku s pamětí 3GB (resp. 8GB), ale bohatě vystačí si integrovanou grafikou z procesoru.

still10k*

to satam: no víceméně se shodneme (až na ten Hall), tak si užijme tohoto vzácného okamžiku *hej**palec2*
A podružnosti o kabelech a univerzálnosti, nebo neuniverzálnosti, je jako se přít jestli je vosa žlutočerná, nebo černožlutá, to odmítám řešit *smich*

HAL je bagatelní, kašlejme na něj. A jak říkám: Nebuďme "ve při". Takže navrhuji "Mír až do příští války".*palec2*

still10k*
19.01.19 19:30

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]