Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebný prostor pro 1080p video

Od: vladimir2 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

dá se říct kolik prostoru na paměťové kartě bych potřeboval, pokud plánuji fotoaparátem natáčet 60minutové video ve formátu 1080p? Postačovala by karta 16GB?

Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

2x

Teď jsem na zkoušku natočil fotoaprátem video ve formátu AVCHD 1080p, 50snímků/s, datový tok 28 kbit/s. 1minuta cca 200MB (přesně 186). Takže x60 = 12 GB.

vernon
28kbps asi ne ;)

radekkk*
hodnocení

0x
16 gb určitě ne, min 32 ale osobně bych radši 64 gb. Minimálně class 10.

hodnocení

0x
Minuta FHD videa z mého mobilu má kolem 300 MB. U jiného mobilu to může být i víc nebo míň, ale 32 GB určitě stačit bude. Tolik na mém mobilu nezabere ani hodina 4k videa.
Class 10 rozhodně.

hodnocení

0x

Nezanedbatelý je taky datový tok. Je rozdíl, jestli se budou variabilním natáčet idylická krajinná panoramata anebo konstatním sportovní přenos.

vernon
Telefony nenatáčejí VBR. Pouze CBR.

Dík za info.

hodnocení

0x

Co takhle převést do jiného formátu, pak můžete změnit i velikost a fleška může být dostačující.

ale on to video potřebuje v první řadě na ten fotoaparát/mobil (jeho paměťovou kartu) nahrát ;)

Ok, sorry jasně, už jsem to přečetl podruhé. Asi také bude záležet na samotném foťáku. Já jsem točil hodinové video, foťák mám na nejvyšší rozlišení a video v HD kvalitě mělo velikost 7GB.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]