Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit nekompabilitu W.Movie Maker?

Od: borek* odpovědí: 2 změna:

Zdravím vás.

Posílal jsem prosbu o odpověď vašemu kolegovi still10k,no neodpověděl mi.Tak se obracím s touto záležitostí na vás chlapi,kteří jste si četli o mém problému ohledně instalace Windows Movie Maker.

Trošku víc se rozepíšu.Strávil jsem dost času nad tím abych dal do provozu ten Windows Movie Maker.Jako laik bez pomoci,jsem si s tím tedy pořádně užil.Musel jsem postupně vyhledat a uložit do SystemWOW64 5 souborů dll,než se mi konečně podařilo "nastartovat" ten můj WMM 2.6,který jsem měl již dříve. (viz screen dole).Byly to soubory DLL tyto: UXCore.dll,WLDCore.dll,uxctl.dll,uxcontacts.dll a uxcalendar.dll. Mám tam v WMM ale stále jeden nevyřešený problém.Program mi sice jede,odzkoušel jsem jej na střihu jednoho videa z mého létání,občas mi vypadne,ukáže se cedulka "Program přestal pracovat,nekompatibilní aplikace !" Tak jsem udělal prověrku kompatibility WMM a zkoušel jsem ho v různých režimech SP.Já mám Windows 7 64bit SP-1.Že mám SP-1 jsem před touto zkouškou ještě nevěděl,protože jsem to zatím nikdy vědět nepotřeboval.Tak jsem laboroval a zajímavé je,že mě WMM občas vypadává právě v nastavení SP-1 (přesně řečeno v nastavení WindowsVista SP-1).Když dám WMM do nastavení WindowsXP SP-2,(což je již staré nastavení,protože WXP se již skoro nepoužívá,měl jsem jej před W7,a podotýkám,že jsem tam nikdy WMM neměl),tak mě (zatím) WMM bez problému pracuje.Píši-zatím,protože jsem ještě neměl více času na delší prověrku WMM.Pokud by tedy někdo z vás věděl jak odstranit tu nekompabilitu programu WMM,tak mi prosím poraďte.Tedy mě,jako laikovi. Díky.

Ještě jednu věc bych potřeboval vyřešit. Microsoft.Net Framework 4.7.2 mám v "Programy a funkce" 2x.Jeden má v závorce poznámku (čeština),druhý ne (viz screen dole).Třetí MNF 3.5.1 se nachází v "Zapnout nebo vypnout funkce systému Windows",kde je,jak vidíte na třetím screenu zatečklý (šedý čtvereček).Tak z toho jsem jelen :) Jedou všechny tři,nebo jen jeden z nich a to tedy který? A nedělá to nějakou neplechu v počítači?Které z nich mám případně odinstalovat a který nechat? Dle mého laického uvažování,by tam měl být přece jenom jeden Net Framework,ne? Poraďte mi prosím pokud můžete i s tímto. Díky.

Jak odstranit nekompabilitu W.Movie Maker?
Jak odstranit nekompabilitu W.Movie Maker? #2
Jak odstranit nekompabilitu W.Movie Maker? #3

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

1) Movie Maker 2.6 je verze pro windows vista. Tečka. Můžete všemožně laborovat a zkoušet, ale neočekávané chování programu se prostě musí očekávat. Verze 2.6 je navíc prehistorická verze obsahující jádro ještě z předchozí verze WMM 2.1 z windows XP. Zkuste si nainstalovat verzi wmm 6.0 pro 64bit ta měla ještě starý vzhled -> home.astound.net/...

2) Frameworků můžete mít v počítači několik - ničemu to nevadí. Naopak. Každá verze obsauje jiné dll knihovny a každá naprogramovaná aplikace může chtít jiný .NET. Já jich mám v PC asi 5. Jazykový balíček taktéž nevadí. Prostě vám to píše hlášky místo v angličtině v češtině no.

3) "Odstranit nekompatibilitu"jak píšete se vám nepodaří, protože to prostě kompatibilní není - proto se onen režim kompatibility taky nastavuje. A jestliže jste problém vyřešil přepnutím na režim kompatibility XP a program běží, tak problém nemáte a netřeba psát takové elaboráty .-)

borek*
hodnocení

Zdravím Vás a děkuji Vám za odpověď.Děkuji také za odkaz na jiný program.Zatím si ho nechám v záloze a za pár dní uvidím pořádně na čem jsem s tímto starým programem.Je tu jedna zajímavá skutečnost.WMM 2.6 mi nahlásí výpadek programu vždy ve chvíli kdy se pokouším šipkou najet na cedulku vpravo nahoře - "Přihlásit se".Pokud nad ni šipkou nenajedu a zpracovávám video,tak program nikdy nevypadne.Nechápu to.Vy ano?A co se týče toho,že jsem napsal asi zbytečně dlouhou stať,tak mi to prosím nemějte za zlé.Chtěl jsem jen jako pc laik podat vše co nejlépe,prostě tak,aby z toho nebyla nějaká nesmyslná slátanina.Vycítil jsem totiž z Vaší poslední věty trochu zloby nad mým ( zbytečně ) dlouhým psaním.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]