Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpoždění zvuku z mikrofonu

Od: samuel* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

dokázal by mi někdo prosím poradit?

Budu pořádat přednášku a aby mě bylo lépe slyšet, chtěl bych mluvit do mikrofonu TRUST Emita, který zapojím do počítače přes USB a povolím poslech mikrofonu v reálném čase. To znamená, že zvuk se mi zaznamená do software Audacity, abych následně mohl záznam dále zpracovat. Zároveň se bude ihned z mikrofonu reprodukovat zvuk do prostoru, aby lidé lépe slyšeli.

Jenže když jsem to zkoušel, produkovaný zvuk má oproti mé řeči mírnou latenci, která by lidem asi nevadila, ale mě ruší ve výkladu (nutí mě to synchronizovat se se zpožděným zvukem, nebo jak bych to řekl).

Je možné tuto latenci dorovnat?

Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

nehoňte to přes počítač, ale jen přes zesilovač a odtut si dejte pak nahrávání do PC. Počítač není stavěný jako zesilovač a logicky dojde ke zpoždění.

Jednoduše to zkuste jen se zesilovačeam, když to bude OK tak si to pošlete do pC.
Když to neklapne tak také dál nevím..zrychlovacího nic neznám..

hodnocení

0x

Z hodně dávných dob, před 35 lety jsem řešil podobné, na jiných zařízeních. Neuspěl. Nevím, jak pokročila technika, ale vím že nelze mluvit a do ucha dostávat odposlech, páč ten jde pozdě. Proto občas moderátoří "žive" vyškubnou z ucha odposlech.

Přeji Vám, aby jste problém odstranil, jen neporadím jak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]