Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samovolné vypínání notebooku

Od: karel98 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

dnes se mi notebook začal samovolně vypínat vždy po cca hodině a půl používání. Nepřehřívá se a ani nebyl nalezen žádný vir. Předtím mi to vždy vypíše oznámení, že se zařízení vypne (viz obrázek).

Prosím o radu.

Samovolné vypínání notebooku

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A nenastavil Vám nějaký vtipálek do Plánovače úloh (Task scheduler) příkaz "shutdown"? Otevřete okno spustit (klávesy Win + R) a napište "taskschd.msc" , tím spustíte plánovač úloh. Klikněte na "Knihovna plánovače úloh"a zkontrolujte si naplánované úlohy. Jinak TADY máte odkaz na velmi jednoduchý popis jak v plánovači nastavit vypnutí počítače.

hodnocení

0x

Tohle už jsem pěknou řádku let neviděl :) ale dělal to tehdy myslím nějaký vir nebo havěť ... nestačí projet PC jen antivirem. Zkuste i nějaké antispyware, antimalware. Mrknul bych se na podezřelé běžící procesy na pozadí. Taktéž mrknout do regeditu do větví RUN, co se spouští při startu. A jakmile vyskočí toto okno, tak stačí zadat v příkazové řádce příkaz shutdown /a

Start -> napsat regedit -> HKLM -> software -> microsoft -> windows -> current version -> run (printscreen ;))

to samé v HKCU -> stejná cesta a opět udělejte pritscreen.

Jakmile tedy vyskočí okno -> zmáčknout CTRL+SHIFT+ESC a hledat nějaký podezřelý exe proces... hoďte sem printscreen

No a aby se počítač nevypl, tak Start -> napsat shutdown /a (enter)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]