Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Modem externí nebo interní

Od: slavo* odpovědí: 7 změna:

Je výhodnější notebook s vestavěným - integrovaným modemem nebo s externím který bude vložený do USB?

Nebo je to jedno.

Jde o bezdrátové připojení k internetu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

1x

Lepší je mít externí. Technologie se stále mění, tam kde dříve bylo jen 3G, je už dneska 4G (LTE) a za rok za dva bude další posun v technologii. Notebook může zůstat stejný, jen se mění USB modem.

S vestavěným modemem jste odkázán jen na to jedno konkrétní pásmo, naopak USB modem můžete použít podle potřeby a dostupných možností.

slavo*
hodnocení

Doplňuji.

Zatím jsem našel jen tento.

ACER TravelMate 6592G

hodnocení

0x

Uvedený notebook je starý 10 let a ten jeho modem sloužil pro vytáčené připojení k internetu po telefonní lince, což je pradávná historie. Pro bezdrátové připojení dostanete modem od poskytovatele.

// Pardon, přehlédl jsem, že má i 3G. Ale i tak je to muzeum.

111®
hodnocení

0x

modem je na telefonní linku, nemáš na mysli WIFI připojení? nějak jsem nepochopil co potřebuješ...jak se chceš připojovat?

tohle mí i Wifi

hodnocení

0x

Pokud chcete solidní notebook, tak vybírejte mezi přístroji Dell. Např. zde, nebo zde.

doplněno 13.01.19 19:48:

A samozřejmě s externím modemem.

radis
hodnocení

0x

Za integrovaný modem dnes považujeme modem s připojení k síti LTE, nic jiného již dnes příliš použitelné není. Zjednodušeně řečeno, do toho notebooku jde strčit simkarta.

Notebooky s integrovaným modemem začínají někde kolem 25tis. Kč

slavo*
hodnocení

Nakonec jsem vybral notebook s modemem přes USB

Díky za rady a postřehy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]