Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spamy na icq 6

Od: biscuitgirl* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, mám icq6 a stále mi chodí spamy ( chodili ikdyž jsem byla připojená přes meebo, takže klientem to asi nebude, si myslím ). Dříve to bylo jen číslo, teď i různé přezdívky, takže nepoznám, jestli to není někdo známý. A když to otevřu, tak je tam jen nesmyslá kombinace písmen ( např. ýíčřáěéášéá=v ééiégmoáuřéqu%4 ˇ) Dá se s tím něco dělat? Děkuji za rady.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sasdax*
hodnocení

0x

Dá se to jenom ignorovat. Mám QIP a dochází mi to samé. Takže jednoduše dávám tyto lidi do ignorovaných a je to. Myslím že s tím nenaděláš nic.

3miki3

Mám ICQ zavedené přes JAbber. Divné texty mi chodí taky. Je to velmi otravné věc, ale vyřeši lsem to. Texty opětoně pošlu 10x tomu samému uživateli zpátky a vymažu kontakt. Tak se začínám bavit i já.

sondaw*
hodnocení

0x

Mám stejný problém na Mirandě, vzhledem k tomuto kontaktu dám svůj stav jako neviditelný, kontakt do ignorovaných a blokovat kontakt

tosi*

ale to je prece k nicemu. ty spamy chodi od nahodnych cisel. jeste mi neprislo nic dvakrat.

sasdax*

No to je sice pravda, ale nic víc dělat nemůžeš. Hlavně ignoruj vše co ti přijde, včetně odkazů na web. Prostě používat logické myšlení. Nebrat nic co neznám.

alf*

nebo přejít na něco lepšího

V icq spamy byly, jsou a budou a jak to tak pozoruji je hůř a hůř.

charlies*
hodnocení

0x

Program QIP má jednu doboru funkci proti spamům, jmenuje se Antispam. Dá se tam nastavit kontrolní otázka, na kterou, když se neodpoví, tak by ti nic přijít nemělo, ale netestoval jsem. Třeba otázka - "Kolik je dva plus jedna? Odpovězte číslovkou." Na většinu spambotů by to mělo stačit. :) Ty divné znaky, které ti chodí bude možná azbuka.

biscuitgirl*
hodnocení

V azbuce to chodilo dřív, teď už spíš styl : řýoé+ěáq éirréái =iřáěéář %řákti qš$j&yr4@ atd.

A proč si teda nenastavíš, aby ti zprávy mohl posílat jen ten, koho máš ve svém kontak listu? Je to hned první volba na záložce Privacy & Security.

biscuitgirl*
hodnocení

Protože mi občas píše nějaký známý, kterého ještě ve svém kontakt-listu nemám, a já si ho tam následně teprve přidám. Ale asi to tak udělám, jestli mě to bude hodně štvát ... Zatím chodí většinou 1 za den.

doplněno 07.01.09 22:14:

Děkuji za radu :)

Qip mam a nefunguje to, spamy chodi porad :(

charlies*

A máš nastaveno, aby se nikdo nemohl přidat do tvého seznamu bez potvrzení? Protože když je někdo v tvém seznamu (spamboti se tam sami přidají, když to máš špatně nastavené), tak ten Antispam nefunguje.

Ano mam nastaveno, ze vsichni me musi pozadat o autorizaci k jejiz napsani by je to melo pustit az po odpovedi na moji predem nastavenou otazku. Typicky treba "Jakou barvu ma trava".
A porad se stava ze me dole vyskoci zluta obalka, Uzivate XXXX zada o autorizaci, kdyz s tim nic nedelam a jen to zavru, zustane kontakt v hl. okne QIPu pod zalozkou No List (nebo tak nejak, jsem v praci kde Qip nemam. :))

charlies*

Tak pak je tam ta funkce zbytečně. *smich* Ještě mě tak napadlo, nefunguje ta ochrana jen když je QIP zapnutý?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]