Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení PC přes bezdrátový adaptér

Od: jaguskaj odpovědí: 10 změna:

Zdravím. Potřeboval bych poradit. Koupit jsem si wifi adaptér TP-link TL-WN725N který mi byl doporučen v obchodě kvůli propojení PC a wifi routeru co mám ve vedlejší místnosti (nechce se mi po baraku tahat kabel) a ikdyž sem nainstaloval ten nejnovější ovladač, tak se mi to nechce připojit... Zajímavé je, že na router od T-mobile co mam na půdě to jde... Přitom ten co mám vedle je taky od TPlinku a je skoro novej... Neví někdo co s tím? Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Když to na jeden router jde a na druhý ne, asi bude nějaká chyba v nastavení.
Vidí PC oba dva routery?

hodnocení

0x

A nastavení adaptéru v sítích máš dobře?

hodnocení

0x
Na spodním štítku routru máš heslo pro wifi konfiguraci. Na počítači otevřeš adresu 192.168.0.1 a otevře se ti stránka s přístupovými řádky. Na kartě quick Instalation guide která byla pod routrem máš ještě jednu adresu pokud se to neotevře. Myslím 192.168.1.1 nebo 192.168.0.2 Jinak budeš muset router připojit kabelem a projít nastavení. Pokud bys měla v notebooku nastaveno " preferovat 5gHz sítě " tak router myslím nemá defaultně 5GHz zapnuté a je potřeba to v nastavení odfajfkovat. ( za předpokladu že tenhle tip máš duální ).

Preferovat 5 GHz sítě neznamená, že se to k 2,4 GHz síti nepřipojí.

A to asi problém nebude, když ten adaptér 5 GHz síť neumí. Maximálně že by měl povolenou jen 5 GHz síť v routeru, ale to se mi nezdá.

To číslo platí i jako heslo pro připojení wifi sítě tplink. Než si v nastavení ( acces controll) nastavíš jiné.
Někdy to holt kope. I když nejsem co se IT techniky tyče úplně negramotný, patlal jsem se s routrem TP.link hodinu než jsem se do něj dostal. Oni klidně napíšou " je li to nutné použijte heslo admin user admin" jako by sami nevěděli jestli to nutné bude.
jaguskaj
hodnocení

Už sem to rozchodil, ani nevím jak, nějak sem to sparoval... Do svýho routeru se dokážu dostat, ale dá se dostat třeba do routeru od O2, když tam nemaj vzadu adresu, bo kámoš ma ten samej problém
Pokud jde o lokální síť / že se on připojí do svého routru/ tak by adresa měla být stejná co jsem psal. Ale výjimkou jsou routery Zyxel které právě operátoři často dávají. Ty používají jinou. To se musí dohledat na internetu. To z hlavy nepamatuju.

Každej router může mít svou IP adresu jinou - nezáleží jestli je to modem od O2 nebo Tmobile, ani na výrobci jestli je to Zyxel, nebo D-link, ale na konkrétním typu modemu. Zrovna o2 dodává cca 40 druhů modemů/routerů a pochybuji, že mají všechny 10.0.0.138. Navíc pokud to nějaký ajťak přenastaví, tak to bude taky jinak. Je ale pravda, ze z 99% tam nechává výchozí adresu, nicméně pokud to nějaký ajťák přenastaví, tak ji musíte umět zjistit ze svý síťovky... vždyť je to vaše gateway, neboli brána ... takže stačí PC propojit s routerem kabelem, spustit z příkazové řádky příkaz ipconfig a přečíst si IP výchozí brány, protože to je webové rozhraní vašeho routeru.

hodnocení

0x

Pro O2 slouží adr. 10.0.0.138

jaguskaj
hodnocení

Díky, zítra zkusím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]