Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapnout notebook

Od: honza56 odpovědí: 13 změna:
Dobrý den když zapnu notebook tak se mi tam napíše spouštění automaticke opravy po 3 min mi vyskočí tabulka jestli chci obnovit tovarní nastavení. Tak se chci zeptat jestli to de i bez toho obnovení a jak

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

4x

Zdravím. Nejspíš jste si nějak poškodil Windows. Můžete zkusit spuštění v nouzovém režimu a použít bod obnovení z doby, kdy systém fungoval. Můžete také zkusit opravu pomocí instalačního média, kdy se poškozené, nebo chybějící systémové soubory nahradí, či doplní. To ale moc často nezabírá, ale občas se to chytne. Pokud to nezabere, bude nejlepší provést factory reset (tovární obnovení), nebo čistou instalaci Win.

Blíže bez přesnějších informací nedokáži poradit.

honza56
hodnocení

Ale ten notebook nejde ani zapnout takže to do nouzoveho režimu nepůjde dát.
still10k*

Jak nejde zapnout? V jaké přesně fázi se přeruší normální cyklus spuštění systému? Bez přesnějších informací se nehneme, popište to lépe.

Pokud se systém ani nespustí, je možná poškozený zavaděč Windows. V tom případě také pomůže oprava pomocí instalačního média Windows.

honza56
hodnocení

Dobrý den pošlu vam fotky co se mi tam zobrazuje. Dokonce jsem i skusil opravu spuštění systému a furt nic.
Jak zapnout notebook
Jak zapnout notebook #2
Jak zapnout notebook #3
still10k*

Zkuste udělat lepší fotku té první obrazovky s tím QR kódem (první fotka), potřebuji ty informace vedle toho QR, konkrétně ten poslední (třetí) řádek.

Co se stane, když v dialogu "Zvolíte možnost" kliknete na:
POKRAČOVAT
Ukončit a pokračovat do Winodws 10

honza56
hodnocení

Když kliknu na ukončit a pokračovat do Windows tak se notebook restartuje a je to celý zase od znovu.
honza56
hodnocení

Tady máte tu fotku
Jak zapnout notebook #4
still10k*

Neaktualizoval jste Windows? Tohle prý dělá některým úživatelům ta nepovedené říjnová aktualizace Win10. Příčin může být více, ale nejčastější výskyt je právě po té aktualizaci.

Ovládáte angličtinu? Možné řešení je zde: windowscentral.com/...
Je to práce s instalačním médiem příkazovým řádkem. Troufáte si na to?

Můžete zkusit i toto, ale tomu moc nadějí nedávám, nejspíše to nezabere.

honza56
hodnocení

Windows jsem nenainstaloval. A jinak Angličtinu moc neovládám a pracovat s příkazovými řádky neumím. Nebyla by ještě jiná možnost?
still10k*

Nepsal jsem instalaci, ale aktualizaci. Ale to je fuk.

Ještě je tu stále ta možnost provést factory reset (tování obnovení). To zvládnete i bez extra znalostí a bez angličtiny. Máte v tom nefunkčním systému nějaká data, o která nechcete přijít? Provedením factory reset totiž přijdete o data, systém bude ve stavu jako při koupi notebooku.

Opravdu nemáte po ruce nějakého fandu přes PC, nebo pokročilého uživatele, který by provedl opravu podle toho návodu?

honza56
hodnocení

Já pujdu do opravny a tam to snad správí. Tovarní nastavení totiž udělat nechci.
still10k*

V servisu si s tím určitě poradí, ale připadá mi to jako škoda peněz. Nuže jak myslíte, i servisáci mají doma rodiny a potřebují z něčeho žít :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]