Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod videokazet na dvd- analog na digitál

Od: slavo* odpovědí: 24 změna:

Začal jsem převádět videokazety do PC - videgrabber

U některých videokazet se převod po několika minutách zastaví z hlášením typu - ochrana autorských práv.

Vím ale, že před několika léty jsem tyto videokazety které nejdou převést převáděl na jiném zařízení a tam to šlo.

Ale nyní mám vstup scart a výstup do pc usb a před tím jsem to dělal přes koaxial a televizní kartu bez problémů.

Ten počítač s tou televizní kartou již dávno nemám, ale ten jiný přehrávač ano.

Mám dvě otázky?

1 - záleží na přístroji z kterého to převádím a ne na výstupu přes který se to převádí?

2 - je lepší propojení kabelem cinch a nebo kabelem s-video a nebo je to jedno když si můžu vybrat.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Záleží na přístroji, který to přehrává. Kam to jde dál už je jedno, takže jestli máte ten jiný přehrávač, určitě to zkuste.
S-video by mělo mít lepší kvalitu než kompozitní (žlutý) cinch, protože má oddělenou barevnou složku od jasové. Rozdíl ale pravděpodobně nebude nijak extrémní a spíše bude záležet na kvalitě přehrávače a zdrojové kazety.
vernon
U VHS bude rozdíl nulový. S-VIDEO výstup měly pouze S-VHS videa a kombajny s DVD, originální filmy ale nikdo ve formátu S-VHS nedistribuoval...
slavo*
hodnocení

Tak jsem zkusil ten druhý přístroj na kterém to šlo přes výstup coax do televizní karty a přes scart mám tu sanou hlášku jako na prvním přístroji u stejné videokazety.

Tu samou videkazetu jsem měl převedenou na stejném přístroji přes coaxial do televizní karty v jiném počítači.

A nyní ta samá na stejném přístroji přes scart do usb nejde - viz hláška.

Tak je mi to divné.

Převod videokazet na dvd- analog na digitál

hodnocení

0x

Já používám pro tento účel videorekorder a počítač. Z přehrávače VHS přehraju na videorekordér, kde pak nahraju na DVD-RW. Pak v počítači případně upravím, převedu a vypálím na DVD-R. Používám DVD Fab, ConvertXTo DVD a DVD Shrink. Je to trochu zdlouhavější, ale je to tutovka. Když už to dělám delší dobu, je to rutina. Chce to ale trochu praxe a fortelu, než to člověk vychytá ke spokojenosti.

slavo*
hodnocení

Já mám dva videorekordery a počítač.

Z videorecorderu to pouštím do počítače přes avermedia kde to nahrávám do mpg.

U některých videokazek se mi po cca 1,5 minutě objeví tato hláška která je výše a převod se zastaví,

Zajímavé je že to dělá u některých videokazek jednoho distributora = výrobce = soukromý podnikatel a u jiných ne.

Zdá se, že jak nydával videokazety, tak je to u videokazek v určitých letech.

Ale vím, že když jsem před cca 15lety některé kazety převáděl přes coax a televizní kartu, tak mi to šlo převést, a přitom používám stejný videorecorder - což je mi záhadou.

A co přesně znamená ta hláška co jsem tam přiložil?

Jak tomu mám rozumět, že se převod zastaví? Zastaví se přehrávání VHS?

slavo*
hodnocení

Ano - zastaví se nahrávání respektive převod z analogu do digitálu s touto hláškou.

Nerozumíš na co se ptám. Pokud lze přehrát v přehrávači VHS, tak není žádný problém. Spustí se přehrávání a v reálném čase se nahrává na recorder. Nahrávka se vypálí na DVD-RW a pak se přetáhne do PC a v programu DVD Fab se odstraní pojistka proti kopírování. Pak se soubor upraví v DVD Shrink a pak vypálí na DVD-R. Já používám řadu let program Nero. Postupů je více, záleží co vše s tím budu dělat, střihat reklamy, nebo kus poškozené nahrávky a pod.

slavo*
hodnocení

já mám jenom videorecorder na kterém to jde přehrát.

Jedině, že bych jeden použil jako přehrávač a na druhý to nahrával, a ty dva přístroje propojím scartem?

Pokud funguje na VHS, tak to zkus. Na ten scart by to mělo jít.

hodnocení

tak jsem propojil dva videorecordery pomocí scartu - napřed jsem si přes televizi u každého zjistil, který scart je výstupní.

na jednom spustil přehrávání a na druhém nahrávání - a na kazetu se nenahrálo nic a je to přes VHS.

Tak mě není jasné proč to nešlo.

Nebo to zařízení z kterého to přehrávám musí být přehrávač a ne recordér?

Recorder většinou funguje na nahrávání i na přehrávání. Abychom to shrnuli, VHS kazetu vložíme do přehrávače a pustíme přehrávání (při správném zapojení lze kontrolovat na televizi), spustíme DVD recorder a nahráváme. Při správném zapojení musí nahrávání fungovat. Na DVD recorderu je nutno nastavit správný kanál (na kterém je přehrávání VHS kanálu).

abcd*
hodnocení

0x

Podobně jako je dnes problém pořizovat digitální kopie chráněných (digitálních) děl (DRM), tak v minulosti se používala na ochranu před kopírováním VHS kazet ochrana Macrovision. Ta se projevuje na kvalitnějších výstupech tak, že ruší vertikální synchronizaci nahrávacího zařízení. Tzn. při nekvalitní kopii přes "koaxiální" výstup a TV kartu nedochází k rušení, zatímco přes kvalitnější přímé výstupy ano. Cílové zařízení buď zobrazí obraz s rozhozenou synchronizací nebo CyberLink pozná, že jde o pořizovaní kopie chráněného díla a oznámí to.

hodnocení

Asi to bude tak, že to přes coax šlo a pčes scart to nejde.

Pokusím se to tedy udělat přes coax - snad někde v bazoši seženu starší televizní kartu na kterou budou ovladače na Win 7. Tehdá jsem to dělal na XP.

Přes scart to jde, také to používám. Mám sice zařízení Sony (VHS recorder, DVD recorder), ale myslím, že funkce budou stejné. Už jsem několik VHS kazet převedl pak pomocí PC na mp4, nebo vypálil na DVD.

otto*
hodnocení

0x
Ochrana Macrovision je v riadkoch, ktoré niesú vidieť podobne ako teletext. Niektoré konvertory tie riadky vedia dekódovať. Presnejšie povedané schopnosť dekódovať Macrovision musí mať hardware. Blokovanie nahrávania je potom záležitosťou software. Je to podobne jednoduché ako dekódovanie teletextu. Do konvertora ide vždy plný počet riadkov podľa TV normy (625) a je jedno akým vstupom koax/Scart to do toho kovertora ide. Dá sa to obísť dvoma spôsobmi. Macrovision blokerom zaradenom do cesty signálu, ktorý z neho vykľúčuje príslušné Macrovision riadky, alebo znížením obrazového rozlíšenia dolnopriepustným filtrom pod úroveň dekódovania Macrovision dát. Druhá možnosť je jednoduchá, ale utrpí kvalita obrazu. Je možné, že tie blokery sa ešte predávajú. Voľakedy dávno som ho vlastnil a fungoval perfektne.
abcd*

na doplnění zde srozumitelný popis

otto*
Ochranu Macrovision vedel obísť starý Teslácky videorecorder 6465. Určite tam nemal bloker, ale mal nastavené filtre tak, aby bolo možné kopírovať z jedného VHS na druhý bez toho, aby mu ten Macrovision signál vadil.
hodnocení

Díky za tento odkaz.

vyvoj.hw.cz/...

Dokáže mi někdo sdělit třeba vnitřní poštou

Spočívá ve výměně odporu resp. kondenzátoru v obvodu AVC, který způsobí jeho vyřazení z funkce.

O kterou součástku se jedná - ve schematu se vyznám.

Jedná se o přístroje Thomson V4700L nebo Sony SLV-SE700K - mám oba.

Snad ta součástka neni SMD - to by možná byl problém.

Ale asi nebude když jsou přístroje staré minmálně 15 let.

Takže sumasumárum.

Ty co jsou chráněny macrovision mi nejdou převést.

Mám tyto možnosti.

1 - sehnat jiný videorekordér se kterým to půjde

2 - převod neprovádět přes výstup scart ale coax

3 - nechat to převést - ale to se mi nechce

4 - sehnat si to v DVD - ale tato možnost není možná - protože v tomto formátu neexistují.

5- modifikovat videorekordér

6 - těch pár filmů ořelet

Co radíte?

Když je to pár filmů, tak se podívat na webech, kde se dají stáhnout. Je to nejjednodušší.

hodnocení

Jsou to filmy z verité které natáčel Dr. Mráček a taky vydal, takže na webu nejsou.

Nevím co je verité, ale v tom řípadě to je jedno.

hodnocení

Křestanská cestovní agentura.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]