Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook - napájen ze sítě, nenabíjí se

Od: alobercz odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, mám nový předevčírem koupený notebook MSI a baterie se zezečátku nabíjela ale teď mi to jen píše napájen ze sítě, nenabíjí se. Na chvíly jsem odpojil kabel a čekal až procenta klesnou poté ho znova připojil. Psalo to že se to nenabíjí ale přitom stoupali procenta až na 92% a tam se to zastaví... a ani ta kontrolka nesvítí na nabíjení. Co s tím? A když je připojenej kabelem do zásuvky tak procenta neubívají takže neni chyba NTB ale software je špatně nastavený podle mého :/

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

2x
To je normální, neplašte se. Dnes se vyrábějí baterie tak, aby se nejméně opotřebovávaly v kapacitách mezi 15 až 95% nabití. Takže notebook je nastavený správně, když zastavil nabíjení na 92%. Jestli vám to z nějakého důvodu vadí, dají se tyto hodnoty upravit v power managementu v utilitě MSI.
Já si to dokonce nastavil ještě níž, mám to na 90%.
Chytré mobily jsou už tak dokonce byrobené, ale aby se lidi neplašili, oznámí plné nabití 100%, ale přitom je,softwate dobije jen cca na 95-98%, nikdy do sta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]