Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak z XP na win98

Od: verca* odpovědí: 8 změna:

Prosím o radu jak přejít z xp na win98.Nainstalovala jsem xp na notebook ale seká se mi.Chtěla bych dát 98 ale nevím jestli to nebude dělat problem když xp se instalují ve formátu NTFS a 98 FAT32.Díky předem za odpověď Verča

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

A seženeš vůbec ovladače na win98?

jabraka*
hodnocení

0x

Verčo,mám na počítači nainstalovány oba systémy současně a problémy to nedělá.Je jen otázka,zda je u tvého PC dost paměti.

JABRAKA

To je odpoved jak rozpravka :(
Tazatelka se pta jestli nebude problem se souborovym systemem(SS) a vy odpovidate ze mate oba a problemy to nedela.

Win XP mohou byt nainstalovany na obou SS - NTFS i FAT32.
Pro Win 98 je nutny SS FAT32.
Takze mrknete jaky SS mate, kliknete v pruzkumnikovi na jednotku C pravym tlacitkem a dejte vlastnosti.
Pokud tam je NTFS musite disk naformatovat na FAT32.
Nevim jak mate disk rozdelen, na oddily, pokud mate oddilu vic (C: D: atd.) musite naformatovat vsechny.
Pokud naformatujete jen C: a nainstalujete Win98 oddil D: a dalsi ponechane v SS NTFS Win98 neuvidi.

doplněno 06.01.09 19:45:

Co se tyce te pameti, neskodilo by uvest kolik ji mate, pokud by ji bylo malo a mela jste moznost ji do notebooku pridat myslim ze by to byla nejrozumejsi varianta, protoze jak se asi kolega jabraka v predesle odpovedi zminil, mohla by to byt s nejvetsi pravdepodobnosti pricina onoho sekani.
Ony ty Win98 nejsou zadna vyhra.

verca*
hodnocení

Bohužel dost paměti nemám.

Proč dost paměti? Win 98 stačí paměť o velikosti cache paměti dnešních disků :)

troja*
hodnocení

0x

Otázka je, proč W-98 na NB. W-98 plně vyhovují na kancelářské aplikace, včetně starších účetních programů. Jel jsem na ně dokud to šlo, ale nové programy, zejména účetní, vyžadují W-XP. Jde o to, kdy se sekání projevuje a dle toho postupovat. Zda se jedná v čase internetového připojení, při hrách, nebo v jiných kancelářských programech. Na víc se může jednat i o vlastní problém NB. Vlastní přeinstalace dle výše uvedených návodů není problém.

doplněno 06.01.09 20:47:

ovladače jsou na instalačním CD, ovšem jak se budou chovat v novém NB?

Promiň,ale musím si rýpnout...ty víš co je to za notebook? Já osobně jsem na žádném noťasu za poslední 2 roky (více se hádat nebudu) nepozoroval ovladače pro windows98.

Až budeme vědět alespoň o čem konkrétně se tu bavíme tak můžem debatovat dál ;)

mojdanec*
hodnocení

0x

První si sežeň spouštěcí disketu windows 98 v biosu nastav boot z diskety po načtení z diskety napsat fdisk najedou informace o oddilech pak zadaš odstranit oddíl (3) odstranit jiný oddíl (4) pak se to zepta opravdu odstranit zadaš A tím se smaže xp .Restart znovu fdisk pak vytvoříš nový oddíl (1) mužeš si i hardisk zozdělit prvni oddil nastavit jako aktivní (2) pak znovu restart a po načtení spuštěci diskety napsat format c: dát ano a po zformátování je to připravený na windows 98.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]