Nejste přihlášen/a.
Zdravím, loni mi vyhořel počítač, byl na opravě a mimo jiného mi nainstalovali místo 350 Wnapájecí zdroj 500 W, to jako nyní bude mít počítač větší spotřebu proudu?
Děkuji za info, Karel
Celá odpověď by sice byla o dost složitější...Ale pro Vaši informaci to zjednoduším..350W zdroj neznamená, že jeho příkon je roven 350W...a 500W zdroj má příkon 500W. Zdroj dodá do PC zjednodušeně tolik W kolik daný PC aktuálně potřebuje (to záleží na zatížení PC, aktuální spotřebě všech komponent...). Neřešte to a buďte rád, že máte do budoucna rezervu, když ji budete potřebovat.
Jen doplním (právě jsem několik dnů probíral možnosti sestavení HW...) - levný 500W je horší než drahý 350W. V případě max. výkonu sestavy běžného PC se může odebírat třeba 300W, ale ten levný (i kdyby měl papírově třeba 700W) toto nemusí utáhnout dlouhodobě.
Kvalitní 400W tedy je lepší než nekvalitní s uvedením 800W...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.