Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych si koupit notebook. Budu jej používat na surfování a občas si pustím nějaké video. Chci aby se mi nesekal při prohližení tak jako můj nynější počítač. Mám koukat na počet jader procesoru nebo i na frekvenci?
Díky
Dobrý den, sice si chcete koupit nový NTB, ale pro internet a přehrávání videa by Vám zřejmě dostačoval stávající PC a na něm OS Linux (např. Xubuntu - v češtině). Já bych procesor snad ani neřešil, ale ta paměť RAM by měla být dostatečná (větší je lepší - a dražší). Vhodný by byl i SSD. Zdravím!
Pokud ten ntb nebudeš přenášet, tak jako stolní PC je jeho pořízení trochu nesmysl. Jestli se ti při uváděných činnostech tvé PC seká, tak pokud nemáš 15 a více let starého "dědečka", tak to není počítačem, ale jeho SW zasviněním. A ten nový ntb dopadne bez čištění za relativně krátký čas úplně stejně.
Z dotazu je zřejmé, že o HW počítačů nevíš skoro nic, protože CPU (procesor) je jen jednou z podstatných součástí. Neméně důležité jsou RAMky, pro tvou potřebu ani ne tak rychlost jako kapacita, a púřípadně grafická karta.
Prosím uveď HW konfiguraci tvého současného PC (základní deska, CPU, RAM, HDD, grafika), pak ti řeknu více.
@jethro: Panty jsou bolavé místo především celoplastových notebooků, hlavně Acerů a Asusů. Ostatní značky na panty moc netrpí. A když už o tom píšu, nejlepší je notebook s jedním dlouhým pantem vcelku. Mám takovou Toshibu, asi 10 let starou, a není šance, že by s tím "pantem" byly problémy.
Notebook neutišíš, chová se podle svého.
Naproti tomu s PC se dá hodně laborovat a nakonec z něj uděláš naprosto tiché zařízení. Víc k tomu nemám.
"Pokud ten ntb nebudeš přenášet, tak jako stolní PC je jeho pořízení trochu nesmysl."
Ale dosud jsem byl u starých stolních PC zvyklý, že mají hluk z ventilátoru a důvodně. Hřejí, takže za dlouhodobý chod jde účet za elektřinu nahoru. To vše ve srovnání s lepším chodem notebooku.
Lze najít - koupit PC stolní, bez těch nevýhod?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.