Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Padající připojení na Wi-Fi u notebooku HP

Od: zackey* odpovědí: 13 změna:
Na notebooku HP nám stále vypadává připojení na Wi-Fi a při tom v tu chvíli "vyhazuje" i připojení u ostatních zařízení (např. mobilu). Zkoušeli jsme druhý notebook HP a dělá to také. Jiný ne, ani jiná zařízení. Dokáže někdo vysvětlit? Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

0x

Pokud to chápu dobře, tak když notebook vypnete, tak ostatní zařízení to "nevyhazuje"? Jiný router jste zkoušeli? Co máte za router?

zackey*
hodnocení

Router máme teď nový (bohužel označení nevím, měnil nám jej poskytovatel sítě), ale dělá to pořád. Když je vypnutý, vše funguje normálně.

Jak to myslíte, že vše funguje, když vypnete router? A z toho co popisujete, bude závada v routeru. Snad nastavení.

zackey*
hodnocení

Myslím, když je vypnutý dotčený notebook HP, tak bezdrátové připojení funguje normálně.

olinl
hodnocení

0x
Známá si také stěžuje na častější "nepřipojení" k wifi na svém HP notebooku (americký stroj), ale do takové míry, že to odpojí router či připojená zařízení k němu, to ne.

hodnocení

0x

Na základě mých praktických zkušeností bych doporučil hledat vadu v routeru, a to i přesto, že je nový. Při podobných problémech jsem se zatím prakticky nesetkal s PC/ntb s takovou vadou kromě asi 2 případu vadné síťové karty (dedikované, ne integrované) v PC.

hodnocení

0x

Mně dělá něco podobného taky. Buď nenajde wifi, nebo spadne připojení a znovu konfiguruje síť. Přitom jsem od routeru 3 metry a je to router na rodinný dům.

hodnocení

0x

Setkal jsem se s podobným problémem. Připojení notebooku padalo nebo nnotebook vůbec nenašel síť. Nakonec se ukázalo, že notebook pracoval s normou, které má na 2,4GHz 12 kanálů, zatím co router pracoval s normou s 13 kanály a automatickým výběrem nejméně zatíženého kanálu. Pokud routr pracoval na 13. kanálu, notebok spadl a nemohl síť najít. Definitivně byl problém vyřešen vypnutím automatiky a pevným nastavením 11 kanálu u routeru.

zackey*
hodnocení

Děkuji. A jak se to, prosím, provádí? Mohu to nastavit i já nebo jen poskytovatel internetu?

Nastavení kanálu routeru si můžeš udělat sám. Dokonce to je i vhodné. Zjistit si o obsazené kanály v okolí a router nastavit na ten, kde nic nevysílá.
Do routeru se většinou dostaneš zadáním v adresním řádku prohlížeče. Něco ve stylu 192.168.1.1
Ale může to být i něco jinýho. Většinou to je napsáno na štítku na spodní straně. Je tam i jméno a heslo.

Začni tím, že spustíš příkazový řádek (cmd) a zadáš příkaz ipconfig. Ve výpisu pak najdeš položku

default gateway. Například 10.0.0.138. Tu zadáš jako adresu do prohlížeče. Tak se dostaneš na přihlašovací adresu routeru. Bude to chtít jméno a heslo. Můžeš skusit pro obojí admin. Pokud máš k routeru nějaký návod, podívej se do něj. Pak musíš najít rozšířené nastavení Wi-Fi. Bylo by dobré, kdybys sem napsal typ routeru, někdo by ti mohl pomoci konkrétněji.

still10k*

Já na ten typ routeru čekám už od začátku, bez toho se prostě nehnem *smich*

west*
hodnocení

0x
Overte si či sa vám náhodou nereštartuje router. Vtedy totiž dochádza k odpájaniu všetkých klientov (počítačov).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]