Na notebooku HP nám stále vypadává připojení na Wi-Fi a při tom v tu chvíli "vyhazuje" i připojení u ostatních zařízení (např. mobilu). Zkoušeli jsme druhý notebook HP a dělá to také. Jiný ne, ani jiná zařízení. Dokáže někdo vysvětlit? Děkuji
Známá si také stěžuje na častější "nepřipojení" k wifi na svém HP notebooku (americký stroj), ale do takové míry, že to odpojí router či připojená zařízení k němu, to ne.
Na základě mých praktických zkušeností bych doporučil hledat vadu v routeru, a to i přesto, že je nový. Při podobných problémech jsem se zatím prakticky nesetkal s PC/ntb s takovou vadou kromě asi 2 případu vadné síťové karty (dedikované, ne integrované) v PC.
Mně dělá něco podobného taky. Buď nenajde wifi, nebo spadne připojení a znovu konfiguruje síť. Přitom jsem od routeru 3 metry a je to router na rodinný dům.
Setkal jsem se s podobným problémem. Připojení notebooku padalo nebo nnotebook vůbec nenašel síť. Nakonec se ukázalo, že notebook pracoval s normou, které má na 2,4GHz 12 kanálů, zatím co router pracoval s normou s 13 kanály a automatickým výběrem nejméně zatíženého kanálu. Pokud routr pracoval na 13. kanálu, notebok spadl a nemohl síť najít. Definitivně byl problém vyřešen vypnutím automatiky a pevným nastavením 11 kanálu u routeru.
zackey*
Děkuji. A jak se to, prosím, provádí? Mohu to nastavit i já nebo jen poskytovatel internetu?
Nastavení kanálu routeru si můžeš udělat sám. Dokonce to je i vhodné. Zjistit si o obsazené kanály v okolí a router nastavit na ten, kde nic nevysílá. Do routeru se většinou dostaneš zadáním v adresním řádku prohlížeče. Něco ve stylu 192.168.1.1 Ale může to být i něco jinýho. Většinou to je napsáno na štítku na spodní straně. Je tam i jméno a heslo.
Začni tím, že spustíš příkazový řádek (cmd) a zadáš příkaz ipconfig. Ve výpisu pak najdeš položku
default gateway. Například 10.0.0.138. Tu zadáš jako adresu do prohlížeče. Tak se dostaneš na přihlašovací adresu routeru. Bude to chtít jméno a heslo. Můžeš skusit pro obojí admin. Pokud máš k routeru nějaký návod, podívej se do něj. Pak musíš najít rozšířené nastavení Wi-Fi. Bylo by dobré, kdybys sem napsal typ routeru, někdo by ti mohl pomoci konkrétněji.
still10k*
Já na ten typ routeru čekám už od začátku, bez toho se prostě nehnem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.