Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se přijímat rozhlas přes wi-fi?

Od: karlosdos* odpovědí: 18 změna:

Myslím tím,samostatný radiopřijímač kerý hraje přes wi fi? Mám klasiku radiomagnetofon a v kuchyni mi to pořád hraje špatně-ztrácí se příjem,, Pc mám v jiné místnosti.Je radiopřijímač na trhu ,který by hrál přes wi-fi,nebo nějaký reproduktor který by hrál bez kabelu v jiné místnosti než mám počítač?

Děkuji za radu.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Použijte mobil s aplikací např.Tuneln Radio play.google.com/...

Do sluchátkového výstupu mobilu připojte třeba PC reproduktory. Já to požívám běžně. Tisíce stanic ...

karlosdos*
hodnocení

To já nemám, mám obyčejný telefon evolveo za 1400Kč. pro důchodce.

still10k*
Ano tohle je zajímavé řešení, měl jsem takhle v garáži připojený starší HTC One X 64+.
Tzn. koupit nějaký starý smartphone třeba za 300-400, připojit ho na nabíječku a pc repráčky přes 3,5 jack a je hotovo. Co jsem tak bleskově kouknul na letgo, tak je tam třeba naprodej HTC Desire X za 290,- Tento telefon jsem kdysi měl, ten by na rádio bohatě stačil.
still10k*

Namátkou třeba Samsung Galaxy Mini z Jihlavy za 250,- nebo Prestigio MultiPh/... z Pelhřimova za 400,- Dá se toho samozřejmě najít víc, i na Aukru.

karlosdos*
hodnocení

Děkuji za typ .hned tam píšu. Na Bazošu jsem pořád,ale tohle nevím,musí se asi umět hledat.

hodnocení

1x
Kupte si internetové rádio.
Odkaz nedávám, je jich plno a vyberte si podle Vašich potřeb.
doplněno 01.01.19 13:01: Přijímáte obě frekvence? Hrají Vám špatně obě?
94,3 a 95,8
karlosdos*
01.01.19 12:30
hodnocení

Děkuji.

majsterjoe*
hodnocení

0x
Existuji obě možnosti. Tou první je rádio s wifi příjmem, tedy k poslechu online rádia. Stoji to ale vice peněz, nebo jina varianta, a tou je bluetooth repracek, ktery propojíte buď s pc, pokud je dosah, nebo s telefonem, na kterém si pouštíte co potrebujete a repracek vám hraje. Byt vami ale, tak se zaměřím na zlepšení příjmu vašeho radiomagnetofonu, kdyz uz jej tam máte. Zkuste tu antenu, jestli neni urvana, zkuste radio premistit.

karlosdos*
hodnocení

Děkuji,právě ,to radio je dost drahé,jsem už důchodce.Ale je zajímavé,že se mi ztrácí jen FM 87,5 Radio Vysočina /region., jsem z Jihlavy. Jiné stanice hrají krásně čistě. Kdyby to bylo anténou ,tak asi nebudou hrát všechny?.Existuje ještě nějaká odrušovací služba,která by mi zjistila ,jak je to se signálem,nebo mi to ruší nějaký spotřebič.Jsem v paneláku v prvním patře,může mít i soused něco zapnutého,třeba teď okolo Vánoc nějaká světýlka? Nedělalo to dříve,tak mi je to divné.

Pokud je to jedna stanice, tak má zřejmě slabý signál.

karlosdos*
hodnocení

Já si to také myslím,ale není to nic platné ,nikde ,když jim píšu ,mi to nevysvětlí.Stačí když to chrčí a přejdu okolo,tak se to úplně ztrácí.Manželka s toho úplně šílí,že to nemůže poslouchat.

pavelka*
hodnocení

0x
Ano,existují i bezdrátové reproduktory.
Pokuď vám jde o cenu,tak vše je drahé a nekvalitní.
Natáhněte si koaxiál z venkovní antény nebo ze společného rozvodu.Cena 8Kč za metr.
karlosdos*
hodnocení

Společný rozvod mám,ale to je tahat koaxial přes tři místnosti různě pod prahem,to né.To si koupím raději internetové radio.

pavelka*
Natáhnutí koaxiálu přes tři místnosti je to to nejmenší a nejlevnější.
Nejdřív brečíte,že je to int.rádio drahé a pak si ho raději jdete koupit...nechápu vás.

karlosdos*
hodnocení

Já nebrečím a ještě nic nekupuji,jen hledám možnosti.

hodnocení

0x

Bojím se, že něco zase plácnu pitomého, ale vnuk si přinesl malý reproduktor, jako malá koule to vypadá, dal ji do kuchyně a na PC v obýváku naladil rádio. Parádní zvuk. Mladý pravil, že takovýyh reproduktorů, různých tvarů, za pár peněz, jsou všude v kamenných i e-obchodech, vagony. Máte na mysli toto řešení?

still10k*

To je také funkční řešení, nicméně je to trochu nepraktické, že třeba při změně stanice musíte zase k PC, tzn, přecházet z místnosti do místnosti. Navíc ty levné nemají moc dlouhou výdrž a je třeba je často dobíjet. Dobré řešení by to bylo v případě, že by se ten mobil pořízený za účelem přehrávání rádia spároval s repráčkem, ten by byl pernamentně na nabíječce, mobil také. Pak je to bezúdržbové řešení do konkrétní místnosti.

Ale zase se to prodraží. záleží, kolik je tazatel do toho ochotný investovat. Já mu navrhl řešení okolo 300,- pokuzd by na to byla třeba tisícovka, tam už bych klidně to inet radio pořídil.

Já to jeden čas dělal v garáži tak, že jsem sebou vláčel notebook, v garáži jsem ho připojil na nabíječku a repráky a přehrál jsem si cokoliv. Pak jsem vytáhl z šuplíku starý HTC s pamětí 64GB, nahustil jsem ho MP3kama a nechával jsem ho permanentně v garáži na reprácích. Teď už tam mám mini věž z Aukra za 300,-

Ahááá, všechno, co píšete, je pravda. *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]