Mám nový tablet Lenovo Tab4 10, jen jsem vložila SD kartu, nainstalovala Avast, aplikaci Pinterest a čtečku knih. Po týdnu se začly objevovat reklamy, např.kdyz chci otevřít soubory na SD kartě, na monitoru poskakuje truhlička s nabídkou kola štěstí. Vyndala jsem kartu,dala obnovit tovární nastavení,vložila kartu zpět, dva dny byl klid a je to tam zase. Předtím jsem měla Samsung, takový problém tam nikdy nebyl, měla jsem tam úplně stejné aplikace a stejné soubory na kartě. Co mám udělat? Děkuji za radu.
Dobrý den, to, jak radí kolega výše, bych doporučil, kdyby šlo o prohlížeč (a tam zablokovat vyskakovací okna), ale Vy máte problém už při otevírání nějaké složky, kde máte soubory. Avast neznám, ale možná i v něm (v jeho nastavení) by to šlo blokovat. Jinak si myslím, že problém bude v nějaké aplikaci a tento "nešvar" je její součástí (může to být i aplikace, která dříve nezlobila a začala zlobit až po své aktualizaci). Zkuste odinstalovat aplikaci Pinterest a sledovat chování tabletu. Když to bude zlobit stále, tak odinstalujte tu čtečku knih (nebo si najděte jinou aplikaci). Zdravím!
radka*
Mě právě udivuje,že to tam je i po obnovení továrních dat. Teď tam mám jenom přednastavené aplikace od výroby.Jinak aplikace, které jsem instalovala, byly z Obchodu Play na googlu, který je taky v tabletu v základní nabídce. Děti mi radí, ať z těch základních vyberu ty, které nebudu potřebovat a odinstaluji je, že to můžou dělat ony.
Odinstalujte čtečku knih a zvolte nějakou lepší, prověřenou. Tohle dělají aplikace zdarma... Ne všechny, ale některé ano a nacpou reklamu i do stavového okna. Je to peklo. Pozor na to, co instalujete. Pokud můžete vždy volte produkty od vyhlášených firem (Google, MS atd). Nejhorší jsou hry pro nejmenší, tam je to skoro pravidlo. Většinou stačí jen odinstalovat. To je ještě dobré. Nevím jak je na tom Lenovo, ale některé levné značky mají reklamy zabudované a kompenzuji si tím levnou cenu zařízení.
olinl
Lenovo je poměrně dobrá značka na tablety a nejsem si jist, jestli by se něktetý výrobce snažil do svých aplikací zabudovávat nějakou podaplikaci na reklamy. Byl by rychle s prodejem u konce. Z pohledu výrobce bych takové aplilace nevydával.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.