Nejste přihlášen/a.
Za tyhle peníze jedině z inzerce. Za 6 tisíc koupíte třeba na bazoši notebook z roku cca 2013-4, který mohl tehdy stát cca 2O-25tis.
Pokud lovíte v takto levných vodách, navyšte svůj rozsah ještě o značku Toshiba. Jsou to hnusné plastové a hlučné krámy, které topí, ale dokážou překvapit grafickým výkonem.
Upozorním na zásadní rizika koupě staršího NB.
V ceně do 6000Kč budeme vybírat z kategorie již dost starých kousků, které budou mít v lepším případě baterii před smrtí a také budou mít zastaralou architekturu. Z toho plyne bídná výdrž, hlučnost a hmotnost.
Před pár měsíci jsem vybíral nový pracovní NB, jen pro nastavení sítí, kamer atd... Také jsem si pohrával s myšlenkou, že koupím starší "kvalitnější". Jenže když jsem se díval, co se na trhu nabízí, tak jsem si to rychle rozmyslel.
Koupil jsem nový za 4,5tis, který mi pro mé potřeby plně dostačuje. Váží něco přes kg a výdrží skoro 10hodin na baterii. Výkon je sice mizernej, ale pro mé potřeby dostačuje.Díky tomu nemá žádný ventilátor. Má integrovanou SSD pouze 32GB, ale má volný slot pro další disk. Takže až bude málo místa, hodím tam další SSD.
Neříkám, že tento bude tazateli stačit, bude muset přitlačit na pěněženku, ale píši to pro zamyšlení.
Manželce jsem koupil czc.cz/... dva roky zpět za 3500,-. Potřeboval servis-výměnu větráčku za 700,-. K tomu jsem dokoupil z číny za 500,- ramku - teď má 8GB. No a když se zlevnily SSD, proč bych to nevyužil - vyměnil jsem disk za 256GB za 1000,-.
Tj. 5700,- k dnešnímu datu, svižný, pevné panty, dobrá klávesnice... spokojenost. Náhradní baterie se dá koupit za 800,-, kdybych ji potřeboval.
PROBOOK HP. něco podobného jsem za 5500,- kupoval sousedce - už minimálně rok s tím funguje, je spokojená. Dnes jsou ceny nadhozené, protože stovky truhlíků si koupí PC s textem "už nevyužiju", "dostal jsem nový"- ale napíšou jen "procesor i5"- že to je stará mrcha pomalejší než dvoujádrový C2D už neuvedou, ale lidi to koupí...
Takže pozor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.