Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je wininit.exe a můžu ho vypnout?

Od: alobercz odpovědí: 1 změna:
Dobrý den
Nedávno po výměně mého HDD za SSD jsem si po nějaké době všimnul, že s aktualizacema systému windows mi začala i automaticky běžet aplikace "wininit.exe" a strašně moc mi žere CPU můžu tu appku nějak vypnout? Už mě štve a na předchozích verzích win10 to tam nebylo a teď jsem někde četl že to je worm nebo co tak fakt nevím

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

0x

Wininit.exe není worm, je to běžná systémová součást, která ale může být napadena a zavirována.
Řešením je smazat infikovaný exe a nahradit ho čistým souborem bez viru. To se dá provést více způsoby. Jako univerzální a nejúčinnější se mi jeví metoda pomocí ComboFixu, více zde

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]