Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problem s internetem

Od: hell1 odpovědí: 14 změna:
Dobrý den mám problém s modemem jde mi jen jeden přístroj internetu a další nefungují můžete mi pomoct nastavit modem aby fungovali více pristroju.mam modem na více zařízení Asus.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

3x

Doporučuji postupovat podle návodu v manuálu. Ten je třeba na dlcdnets.asus.com/.... Popisovat nastavení někomu, který nic neví, znamená opsat manuál. A teprve když se zaseknete, tak se zeptejte.

hodnocení

1x
Najdi si manuál kde bude přístupová adresa pro nastavení v přibližném tvaru 192.168.1.1 ( často 192.168.1.2 ) Připoj počítač kabelem na router. Zadej v prohlížeči internetu to číslo místo adresy a měl by se ti objevit formulář pro vstup k nastavení. Pokud znáš heslo můžeš pokračovat k nastavení priorit ostatních zařízení. Pokud heslo neznáš nezbyde ti než tvrdý reset a univerzální heslo které bude v manuálu ( většinou uživatel admin heslo admin ) Po resetu by všechna zařízení měla mít stejná práva pro připojení. Zbývá změnit přístupové heslo pro připojení na router a nastavit nove heslo administrátora aby ti do toho nevlezl každý jouda co půjde kolem a chytí signál.

hodnocení

0x

Rozpovídej se, jaký Asus, jak to máš doma udělaný. Povídej, přeháněj.

hell1
hodnocení

Rt-ac58u mám připojení na modem s kabelem jak se propuje vím ale nevím kde nastavit aby šlo více pristroju
hell1
hodnocení

připojení lan

Nejde ti více přístrojů po LAN a nebo po WiFi?

hell*

Chce to po me vždy v přístrojích IP adresu a na druhým už je zákaz zkoušela jsem dat IP automaticky to mi právě nenajde nějaký programy do přístrojů aby android nebo WiFi notebook nejsou já už fakt nevím.nechce mi to přihlásit k dalším.nebo v modemu se něco mění?

Do modemu jde kabel internetu "z venku" a modem je tvoje první zařízení v baráku .. Jestli ne a snažíš se přidat další router k jinému, který už je taky tvůj a ne poskytovatele internetu, tak to musíš napsat. Druhé zařízení v řadě už musí mít jiné nastavení jako repeater nebo bridge. V tom případě automatické přidělování IP adres nemůže fungovat.
hell*

Zvrchu anténa kablem na můj modem v bytě

Modem, to říkáš tomu routeru Asus, nebo máš ještě nějakou jinou krabičku mezi venkovní anténou a routerem?
hell*

je zapojeny na kabel a doma modem Asus

Co je zapojený na kabel?

hodnocení

0x

Podle návodu,který výše uvedl "totak" se dostaň do routeru.

V nabídce nastavení pak musíš zaškrtnout "Povolit WiFi".

Jinak se připojíš jen kabelem.

Jakou přesně adresu musíš napsat (192.168.1.xxx) zjistíš z manuálu.

hodnocení

0x

Holt další kdo si myslí, že ajťáci berou peníze zadarmo.

Najdi v okolí nějakého technicky založeného študáka a požádej ho o pomoc. Něco tě to buse stát, ale bude to jednodušší než aby ses učil základy počítačových sítí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]