Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalá spodní lišta

Od: sunlove* odpovědí: 11 změna:

Prosím můžete mi poradit? Na Win 10 na notebooku je velmi pomalá spodní lišta a vůbec všechny ikony, i na ploše. Než rozbalím ikonu zvuku nebo vypnutí, půl minuty čekám běžně. Všechnyy antivirové testy i na spyware udělané, všechno vyčištěné, už si nevím rady. Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, neukládáte si na Plochu velké soubory, které její načítání silně zpomalují? Máte tam pouze ikony (zástupce)? Zdravím!

doplněno 28.12.18 10:03:

- zkuste si zas*at Plochu a uložit tam několik filmů (každý např. o velikosti několik GB). Možná už se smát nebudete.

ezybufyh

*smich* Jako vtip dobrý. *smich*

ezybufyh

Na ploše mám někdy i stovky GB a na výkon to nemá žádný vliv.

Protože velikost souborů uložených v tomto adresáři nemá žádný vliv na zatížení a rychlost operačního systému. Tedy pokud si na plochu překopíruji třeba 500GB kopii disku, tak systém bude stejně rychlý, jako kdybych tam měl pouze odkaz. Na to se tazatel ptal.

Co mohou soubory na ploše ovlivnit, je rychlost naběhnutí OS.Na to se ale tazatel neptal. Ale zase není důležitá velikost souboru, ale jestli mám nastavený OS, jestli má dělat např. náhledy a miniatury videí, obrázků, dokumentů atd.

Proto 1000 malých obrázků v celkové velikosti 10MB přímo na ploše může měřitelně zpomalit náběh systému, přitom pár souborů ve stovkách GB, které OS nezná, nebudou mít na nic vliv.

Takže zase znova opakuji. Samotná velikost souboru na ploše nemá na nic vliv.

hodnocení

4x

Byly vydány nové aktualizace pro Windows10, které dokážou při stahování a instalaci na pozadí celkem zamávat s výkonem. Když zmáčknete CTRL+SHIFT+ESC tak se spustí správce úloh, kde dole bude šipka "zobrazit více informací" , na to klikněte a rozbalí se několik sloupců... CPU, Paměť, Disk ... jak se pohybují procenta vytížení u těchto komponent? Řekl bych, že budete mít 100% vytížení disku právě z důvodu stahování aktualizací nebo jejich instalaci na pozadí. Jak dlouho je ten notebook pomalý? Můžete přímo přes Start napsat "aktualizace" a kliknout na "vyhledat aktualizace" ... zobrazí se Vám stav, co se ptávě děje.

sunlove*
hodnocení

Paměť kolem 70%, procesor 22%, disk 25-40%. Je pravda,že zhoršení přišlo po aktualizaci.

still10k*
hodnocení

2x

Zřejmě máte málo výkonu pro W10.Co máte přesně za typ notebooku? Kolik RAM?

sunlove*
hodnocení

HP, 4GB RAM, mám ho rok a půl, začalo to dělat asi před 2 měsíci.

still10k*

Nemyslel jsem značku, ale přesný typ, abych se mohl najít hw konfiguraci. 4GB jsou minimum pro hladký chod, tedy ok.
No jestli vám to dělá po aktualizaci, zkusil bych čistou instalaci aktualizovaných Windows.

sunlove*
hodnocení

Typ HP 14-ac104ne White. Jak mám prosím, udělat čistou instalaci aktualizovaných Windows?
still10k*

Notebook nic moc, ale W10 by měl hravě zvládnou. Čistou instalaci provedete tak, že si s pomocí instalačního nástroje Media Creation Tool stáhnete aktuální verzi W10, vytvoříte bootovací flash a z ní pak nainstalujete systém Windows úplně nanovo.

Troufáte si na to? Jestli ne,tak to radši svěřte nějakému zdatnějšímu kamarádovi/kamarádce.

Jestli se vám ovšem chce kvůli pomalé odezvě systému přeinstalovávat Windows.

sunlove*
hodnocení

Děkuji za informace a pomoc, zvážím to :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]