Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mobil a pripojeni k internetu

Od: kamila odpovědí: 20 změna:

Halo, mam problem. Od operatora mam volna data, tedy moznost pripojeni k netu, ale v nastaveni v mobilu /mam internet doma od T-Mobilu, co muzu prenaset, zespoda je heslo a jeste jina data.../.Na mobilu se dostanu jen pri nastaveni k WLAN ...a pak zadejte heslo:...dam , dam ho pro jistotu zobrazit pro svoji kontrolu/,ale pak mi to uz da moznost jen storno-vedle pripojit mi absolutne nejde. Storno je tmavsi a pripojit svetle barvy,ale mohu klikat na pripojeni jak chci, nejde to...

Co delam spatne,ci co jsem kde spatne nastavila...Poradi mi nekdo. Dekuju

Kamila

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Neplete dvě věci najednou?

Buď máte jak píšete "od operátora volná data" a bavíme se o mobilním internetu, neboli datovém balíčku k vaší SIM kartě v mobilnímu telefonu a to nemá s WLAN (neboli wifi lokalni sit) nic společného a internet Vám půjde jakmile v mobilním telefonu zapnete ikonku "mobilní data" ( v případě androidu, v případě starých telefonů bez operačního systému se muselo připojení ručně nastavit - nepíšete ale typ telefonu)

Nebo máte doma "internet na doma od T-Mobilu, co můžu přenášet" a jedná se tedy o přenosnou krabičku, neboli LTE modem, do kterého taky strkáte SIM kartu, ale signál se po okolí šíří přes wifi - jaké je ale její nastavení netuším. To musel nastavit někdo, kdo to nastavoval prvně přes ty údaje, které máte právě vespod toho modemu.

Čili jaký máte vlastně problém?

hodnocení

0x

Na mobilu musíš mít zapnutou WiFi, nebo příjem dat. Pokud jsi doma, stačí WiFi, pokud nejsi v dosahu WiFi, pak zapnout data. Nevím co znamená zespoda je heslo.

olinl
hodnocení

0x
Jiný přístroj (počítač, notebook, mobil, tablet) se přes Wi-Fi k tomu T-mobilovému přístroji (modemu, routeru) připojí? Pokud ano, je chyba v nastavení ve tvém telefonu, přesněji v NASTAVENÍ - BEZDRÁTOVÁ PŘIPOJENÍ A SÍTĚ - WLAN - a nabídkou vyhledat dostupné sítě. Pokud má ten modem/router od T-Mobile už zadaný "název"+přístupové heslo, měl by se ti v mobilním telefonu ve vyhledaných dostupných sítích objevit.

kamila
hodnocení

0x

Halo, mam problem! Tak se neptejte na blposti a poradte mi nekdo. Dekuju Kamila.

"yakub" to vysvětlil velice přesně.
Vy ovšem mícháte jabka s hruškama takže těžko říct co vlastně potřebujete.
Máte v tom routeru vůbec SIM kartu?
Zkuste si na mobilu vymazat tu WiFi a pak ji znovu najít a připojit se pristupovym jménem a heslem co máte "zespodu".
Zkontrolujte zda nemáte zapnuta současně mobilní data i WiFi.
A zkuste být trošku milejší v komunikaci, lidé se Vám tu snaží pomoci i když Vám to tak nepřipadá.
kamila

Simku mam v mobilu.

Jak WiFi najdu, kdyz ju smazu?

Nechapu co mam delat, tak mi poradte pochopitelne.

Dekuju Kamila.

Jestliže máte SIM kartu,na níž máte ta volná data od operátora, tak se nepripojujete přes WiFi ale přes mobilní data. A není nutné žádné heslo, žádné přístupové jméno.
Wifi byste vymazala tím způsobem, že si v nastavení WiFi zaškrtnete Odstranit záznam sítě, vypnete WiFi, znovu zapnete a telefon si ji najde sám.
Pokud máte doma nějakou tu chytrou krabičku od operátora, zkuste tu SIM kartu vrazit do té krabičky, vypněte na mobilu mobilní data, zapněte WiFi, až tlf síť najde, budete požádána o přístupové údaje. Opište je "zespodu" a hurá, připojení je hotovo.
daniela*

Ale on to @yakub i @zajda888 napsali dost srozumitelně, to jenom vy pořád nejste stavu nám napsat, co vlastně máte. Chyba asi nebude na straně rádců, soudě podle "Tak se neptejte na blposti a poradte mi nekdo". Buď si tady z nás děláte legraci a zkoušíte trpělivost, ochotu, představivost a inteligenci rádců nesmyslným popisem problému, nebo vůbec netušíte, o čem píšete.

WiFi a mobilní data spolu nijak nesouvisí. Pokud se chcete připojit přes mobilní data, musíte si zapnout mobilní data, pokud přes Wifi, musíte zapnout a připojit WiFi.

WiFi síť najdete i po odstranění z telefonu snadno, v seznamu dostupných sítí bude pořád. Ale na to je třeba mít síť už uloženou. Jestli nejde kliknout na "Připojit" na WiFi, překontrolujte, zda máte správné heslo a hlásíte se ke správné síti. Jestli si pamatuji správně, tak se Android (o kterém ale nepíšete taky nic) takhle chová, když není splněn počet alespoň 8 znaků pro heslo.

V případě mobilních dat postup popsal už @yakub - v nastavení "mobilní data", popřípadě nastavit připojení, v případě starších modelů.

A koukám, že než jsem to sepsala, tak odpověďěl @zajda888, no nevadí. :)

111®
hodnocení

0x

vy se chcete mobilem připojit k netu od T-mobile, tedy k té krabičce přes WiFi? Nebo je to jinak? A nejde vám ten net od T-mobile? Pochopil jsem, že máte na doma od T-mobile . Pak máte net v mobilu jako součást SIM karty. Tak co nejde,

111®
hodnocení

0x

a že byste sem laskavě opasla co ja na té krabičce, asi odspodu, a pak co máte za mobil, aby se rádcové mohli podívat o čem je řeč, když to neumíte popsat? třeba poradí někdo kdo má stejný mobil..nebo stejnou krabičku, nebo foto těch tajných zařízení. Jak a přes co s námi nyní píšete?

kamila

GPRS vam nic nerika?

Takove duverne informace prece namozu verejne zdelovat.

Ochranu osobních údajů jste si popletla s jinou zkratkou :-D
Jaké používáte připojení když si s námi teď píšete?
daniela*

GPRS nám, nebo tedy alespoň mně, říká hodně. No a co s tím? Že s námi píšete přes ta "záhadná" mobilní data, byť přes jednu z nejpomalejších možných cest?

Jaké důvěrné informace máte na mysli? Typ modemu ("krabičky")? Nebo co máte za telefon, nemyslím teď telefonní číslo? Vy očividně vážně netušíte, o čem píšete. Zkuste to svěřit někomu, kdo ví, co dělá. :)

@zajda888, nějak nestíhám. :D

Neplest si GDPR a GPRS...
Nicmene vespod modemu nejsou vubec zadna osobni data...pokud se jedna o vnitrni sit, tak je to "osobni udaj" asi jako kdyz Vam reknu, ze mam v praci telefonni linku 4117. Jestli se nepletu, tak je tam mac adresa zarizeni, ssid site a jeji heslo ...coz uz 1) davno nemusi platit 2) stejne nastaveni ma xxx dalsich modemu lezicich zatim na krame

kamila
hodnocení

Dobry den, jen na uspresneni. Odovedi pod mym jmenem oznacene otaznikem jsem nepsala! Nechapu jak se nekdo prezentuje pod mym jmenem a tak mi skodi !

Dekuji za odpovedi a zkusim jeste jednou dle Vasich navodu

Zdravi

Kamila K.

kamila
Prezentovat se muze jmenem kamila kazdy, kdo napise toto jmeno do kolonky "vase jmeno", protoze jste si jej nezaregistrovala a nemate ucet (neni to treba), ale prave hrozi, ze se za Vas bude nekdo vydavat (jako ted treba ja, ikdyz jsem radce yakub)
Od Vas ale porad nevime, co Vam nejde a co mate porizeno...
Bud mate datovy tarif na SIM k telefonu a pak staci zapnout v telefonu mobilni data, nebo mate internet na doma, cili zvlastni SIM kartu, ktera se strka do krabicky (modem) a ten se musi nastavit a potom musite v telefonu zapnout naopak wifi a hledat wifi sit, kterou nekdo nastavil v te krabicce. Jak jste dodnes vyuzivala internet v mobilu a ostatnich zarizenich v domacnosti? Bud vite nazev sve wifi a jeji heslo, tim padem to same, jak v notebooku, zapnout wifi, najit svou wifi, pripojit a nastavit heslo ...

111®
hodnocení

0x

@kamila: to je jak s autem, nestaruje mi, ale co mám za káru vám neřeknu, no tak si to nechte a nechtějte radit...mohla byste dostat radu na traktor nebo kombajn, i když máte osobák...

kamila
hodnocení

Pokud bude i dale nekdo pod mym jmenem arogantne psat, rozhodne si to pro sebe nenecham.

Když nemáš zájem konstruktivně komunikovat, tak se podívej do manuálu k telefonu, tam je vše podrobně popsáno. A nevyhrožuj. Nezapomínej, že ty chceš radu, ne my.

111®
hodnocení

0x

to není nic arogantního, to je ozačení adresáta odpovědi, si přečti dole pod oknem TIP:

Tip:na uživatele se můžete odkázat: @uzivatel, na vyhledávání na poradně: #hledaný+výraz.

nejdříve se seznam a pak nadávej...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]