Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak mám tomu rozumět?

Od: slavo* odpovědí: 6 změna:

U mého počítače "noteboku" jsem spustil CPU-Z - viz přílohy.

V poli name je obsah pole - Intel core i3/i5/i7 5xxx

mám rozumět tak, že do desky lze dát procesor jak I3 který tam je tak I5 nebo I7?

U druhého obrázku pomůžu si přidámím paměti do druhého slotu? - zdvojnásobením velikosti ze 4GB na 8 GB

Když jsem se ale ptal, tak mi bylo řečeno, že do počítače lze dát pouze 4 GB

Jak mám tomu rozumět?
Jak mám tomu rozumět? #2
Jak mám tomu rozumět? #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pi*
hodnocení

2x

Je to zastaralý typ se sdílenou pamětí pro grafiku.

datart.cz/...

Pokud slot pro přidání ramky na spodní straně ntb není, pak je možné, že tam ramka opravdu nejde přidat. Též OS musí být 64bitový, jinak opravdu nepůjde použít více jak 4GB ramky.

slavo*
hodnocení

OS je 64 bit - win7 prof - jinak bych to sem nepsal.

hodnocení

1x

Jaký lze použít jiný procesor lze dohledat podle typového označení desky. Většinou to jsou procesory jedné generace. Otázka ohledně RAM má stejnou odpověď jako na CPU.
Plus další rada. Používejte Alt+PrintScreen. Vyfotí to jen aktivní okno. Nemusíte to pak ořezávat nebo zabarvovat okolí.

hodnocení

0x

V poli Name je typ CPU, který tam je. To, co CPU-Z udává ještě neznamená, že tam může být jakýkoli CPU z té řady.

Podle mých zjištění tvůj ntb "zkousne" snad až 32GB RAM. 8GB vezme určitě.

pavelka*
hodnocení

0x
CPU-Z jen čte z informací konfigurace.
Zda to podporuje jiný procesor nebo jaká je maximální velikost paměti se dočtete v datasheatu od výrobce desky.

still10k*
hodnocení

0x
Většinou můžete nahradit i3 klidně i5, nebo i7 ze stejné "rodiny". Podporu konkretních procesorú najdete v dokumentu aka "CPU support" na stránkách výrobce.
Pokud máte 64bit systém, klidně rozšiřte RAM na 8GB, váš notebook takovou velikost RAM určitě podporuje. Jestli si nevíte rady, za s tím zaskočte někam do servisu, co vím, tak normálně si za výměnu nic neúčtují, jen cenu RAM.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]