Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Která GraficKarta

Od: planetka* odpovědí: 8 změna:

Která gafi.karta je lepší a proč?Sapphire R7 240 4GB (128) aktiv D H Ds D3 --- Sapphire R7 250 2GB (128) aktiv D H Ds D3. Dík za podpověď a Hezké Vánoce.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ubodykedy
hodnocení

6x

Určitě tu R7 250, protože je to vyšší model od 240. Rozdíl výkonu je cca 40%, což není vůbec málo.

Pro takto málo výkonou kartu stačí bohatě 2GB.

4GB u R7 240 je pouze marketingový trik, tahle karta jí nevyužije.

hodnocení

2x

Ta první má větší grafickou paměť, tedy lze předpokládat, že bude parametrově lepší.

hodnocení

2x

ram není vždy potřeba - jsem názoru, že gpu.userbenchmark.com/...

pokud je v PC 8 GB a více DDR4, pak tu 250

still10k*
hodnocení

2x
Záleží v jakém rozlišení a v jaké kvalitě zobrazení hrajete. Když to řeknu úplně blbě a laicky, tak v čím vyšším rozlišení a kvalitě hrajete, tím větší grafickou paměť potřebujete. Sice tam hraje roli více faktorů, ale laicky se to tak dá říct.
S takovým strojem, jaký vidím na screenu ze Speccy, graf. kartu s 4GB nevyužijete. Dobře tady radí jmlc. Na tohle bych dal max cca gtx750, nic lepšího nemá moc smysl, zbytek sestavy to neutahne. 4GB využije hráč v rozlišení FHD a vyšším.

planetka*
hodnocení

Dík všem já jenom kdyby mi odešla GraficKarta někdy blbne tak jsem koukal jakou náhradu.Pc mám na hudba,video a starší hry.AHOJKY v r.2019

Která GraficKarta

No tak hlavně bych nekrmil starou potvoru novou grafikou - navíc do 32 bitové verze Woken dávat další 4GB ramky - tak vám vlastně odebere ramku DDR2 - a bude problém.

Kupte nějakou z bazoše - gtx 650, 750 ... já kupoval naposled GTX760 za 1800,-, před rokem synovi 750tku za litr.

Pokud můžete, hoďte si zálohu dat a reinstal na 64 bitovou verzi.

např. sbazar.cz/... - dá se ukecat ... už jsou to často neprodejné kusy

nebo stačí i sbazar.cz/... - ještě záleží na zdroji...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]