Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám problém a potřebuji poradit. Při kontrole mailů mi počítač takzvaně "zamrzl" a tak jsem ho po chvilce čekání restartoval. Bohužel mi místo naběhnutí systému (Win XP SP3)na monitoru blikala hláška: "systém windows je poškozen a nelze otevřít". Velký problém je ten, že jsem si nestihl zálohovat data(fotky z dovolené apod.) a nerad bych o ně přišel. Je nějaká možnost záchrany těchto dat? Instalovat další operační systém na jiný oddíl pomůže, abych se dostal k původním datům?
Děkuji Krejčí
2x
Místo úplné reinstalace udělat pouze opravnou instalaci ta opraví pouze soubory win data zůstanou.
V mém manualu (XP Home SP2) píšou :
1 vložte disk se systémem win do mechaniky
2. v nabídce vyberte Instalovat system win XP
3.stisknutím klávesy R vyberte možnost opravy instalace
ale na tvém CD to může být i trochu jinak. Opravnou instalaci jsem již úspěčně dělal, ztratí se však všechny provedené aktualizace a musí se dělat znova.
díky, zkusím to a mám ještě dotaz, proč k tomu došlo? To jsem měl nějaký vir,ale havárie windows?
0x
mas fat32 nebo ntfs? jestli to prvni, tak je poskozeni systemu celkem obvykle. pokud to druhe, tak je to obvykle min a je mozne, ze disk odchazi. pak je velmi nevhodne snazit se opravit system. resenim je dat disk nekomu jinemu, at zazalohuje co jde a pak zacit experimentovat s opravou systemu. nevim, co se stalo, ale jestli chces mit vetsi sanci zachrany fotek, drz se mych rad.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.