Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pc tuning led pásek

Od: karbanatek® odpovědí: 20 změna:

Ahoj zakoupil jsem led pásek z Aliexpressu tento : aliexpress.com/...

Vybíral jsem hlavně podle odezvy od zákazníků, Zákazníci z Čech/Svk/Ruska atd tam píšou vše v pořádku a jsou tam vloženy foto z jejich počítačů prosím koukněte taky na to Jenže jsem napsal prodejci jak to mám připojit do počítače tak mi odpověděl že to není do pc , ale jako na tv nebo na stůl atd já mu hned napsal ať se podívá do svého hodnocení od zákazníků že tam jsou i fota z počítačů . Odpověd byla že pásek potřebuje 12v a v počítači je jen 5v . Ale prodejce posílá jen ten pásek tak co stím?

Zakoupeno 200cm ip20 no waterproof .

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Kup si za pár kaček kabel pro napájení hdd. Žlutý vodič dává 12V a červený 5V, černá je zem. Druhý konektor napájecího kabelu ustřihneš a drát připájíš k ledce, kterou máš 12v. Jednodušší řešení bylo koupit pásek s usb koncovkou - ten je na 5V a používá usb slot. Pokud nemáš na zdroji volný konektor na napájecí kabel, kup rozdvojku a použij jednu z koncovek pro ledku. Cena opět do 30kč v kterémkoliv pc shopu.
hodnocení

Díky borci led pásek jsem zakoupil nedávno takže je na cestě .

@libor007: Částečně máš pravdu. Ale podívej se, co má tazatel za pásek a pak mu poraď, kam který z těch čtyř drátků zapojit*bzum*

Rgb jsem neřešil, neznám možnosti napájení. Teoreticky spojit rgb piny. Ale dá se koupit na ali či u nás konektor k rgb pásce, který půjde na 12V jednoduše napojit a nastavit i barvu.
hodnocení

Podle toho co vidím z fotek prodejce tak jsem zakoupil led pásek bez adaptéru 12V , ale přes to všechno ho borci mají v počítačích zapojený .

@libor007: Takže tvá odpověď bohužel vůbec neřeší problém tazatele, přestože ti ji ohodnotil*smich*

@karbanatek: Ti borci to na rozdíl od tebe umí. Tak se jich zeptej, jak to udělali*bzum*

hodnocení

Právě proto jsem založil tohle vlákno nemyslíš?

hodnocení

0x

V PC je 12V, jen musíte vědět, kde. 12V napájení mají např. 3,5" harddisky, obvykle je těch 12V vedeno žlutými dráty.

doplněno 19.12.18 10:24:

Foto té koncovky by nebylo?

doplněno 19.12.18 10:32:

To je tedy RGB pásek. Takže ho chcete použít jako barevný nebo jako bílý? Zapojení se podle toho bude lišit.

hodnocení

Takže lze to zapojit do počítače? Ten led pásek má koncovku 4 pin podle to ho co jsem četl od hodnocení zákazniků a i podle fotek ten 4 pin odstranili a zapojili někam , ale kam do zdroje do do zd?

hodnocení

Prosím jen klikněte na odkaz tam je foto pásku i fota od zákazníků po zapojení do pc .

19.12.18 10:48
hodnocení

RGB ano .

111®
hodnocení

0x

no a nechceš to nejdříve odlaborovat na stole? něž něco odstřihneš?

111®
hodnocení

0x

no asi podle barev drátků, na bílou barevné propojit a černá je společná, jestli + bnebo - nevím

19.12.18 10:50

Nesmysl.

111®

tak jak? se nechám poučit

Přečti si pořádně dotaz i odpovědi k němu. Třeba ti to pak dojde.

111®

zase tak moc mi na tom nezáleží...já to neřeším...jen že jsi od pasu napsal že je to blbost...tak jsem si říkal že od pasu napíšeš jak to má být...*stop*

hodnocení

Ano RGB pásek takže svítit a měnit barvy .

hodnocení

0x

Takže pokud chceš měnit barvy, potřebuješ nějakou doplňkovou elektroniku, která to zajistí. Pokusím se něco najít.

hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]