Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odeslání souboru na tiskárnu

Od: zahra* odpovědí: 2 změna:

Potřeboval bych odeslat na tiskárnu soubor tak jak je. tj.binárně i s escape sekvencemi ve WIN7. V dřívějších systémech včetně XP a PC se standartním LPT to bylo snadné

copy a.txt LPT1: /b

Potíž mám v tom, že mám tiskárnu připojenou přes virtuální paralelní port, tj. z USB do LPT adapteru. Tisk sice funguje, ale graficky. Pokoušel jsem se laborovat s nastavením tisku a virtuálního portu, ale marně.

Děkuji za jakékoliv rady a tipy.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

mám pochybnosti že to půjde, myslím že třeba z Wordu ne, možná z Notepadu jako txt

hodnocení

0x

A ta tiskárna je stejná jako dříve? Obávám se, že nikoliv...

Ona totiž spousta tiskáren, hlavně ty jednodušší a levnější, nemají ovládání jazykem PCL nebo POSTSCRIPT (lejzry) nebo dokonce ESC/P (staré jehličkové). Tiskárna pak neobsahuje řídící procesor implementující příslušný jazyk, veškerá chytrost je pak v ovladači v počítači. Komunikační jazyk je pak interní pro daného výrobce a danou tiskárnu.

Vudítkem by mohlo být, že je v dokumentaci k tiskárně uveden příslušný ovládací jazyk.

Pokud je tam jen "GDI", tak výrobce právě jen přiznává výše popisovanou skutečnost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]