Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Základní deska nemluvi s určitou RAM

Od: slavo* odpovědí: 9 změna:

Čím je způsobeno, že motherboard "nemluví" s určitou RAM - po zapnutí počítače se ozve pouze třikrát pípnutí a obrazovka zůstane černá - vůbec se nerozsvítí.

Když se tam dá jiná počítač naběhne bez problémů.

Obě RAM mají stejnou kapacitu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

kapacita není rozhodující, rozhodující je kompatibilita

slavo*
hodnocení

A zjistím nějak, když znám typ Základní desky jaké paměti jsou s ní kompaktibilní?

Abych nedělal - pokus - omyl?

111®
hodnocení

0x

tak snad jdou k tomu nějaké doporučené... třeba Kingstony pak je ještě typ pamětí DDR3 nebo vím já jaký tam patří to musí být v manuálu k desce, a kupuje se vždy celá sada, ne nedny taková a druhá co je někde doma..to větčinou nechodí. Ve slušném servisu vám to řeknou, nebo v desce přímo odzkouší..

slavo*
hodnocení

Je to starší počítač který má ještě DDR2

111®
hodnocení

0x

no tak DDR2 na příslušnou taktovací frekvenci a na jakou mají být vám řekne třeba SW CPUZ, pokud tam dáte něco s čím to jede

beri49*
hodnocení

0x

Pokud se jedná o starší MB, zašel bych do servisu, aby mi to spárovali. Solidní servis si účtuje pouze cenu RAM!

hodnocení

0x

Ještě je podstatný rozdíl mezi RAM non-ECC a ECC, domácí PC vyžadují až na nepatrné výjimky non-ECC.

U DDR2 pamětí pak existuje "specialita", kdy některé RAM fungují pouze s AMD deskami (AMD CPU) a s Intely vesměs nespolupracují. Mám to osobně odzkoušené a několik jich mám doma, kapacity 2GB a 4GB.

O kompatibilitě už tu řeč byla.Lze ji zjistit z listu kompatibility podle výrobce. Také stačí do Googlu zadat typ desky a k tomu "RAM support", objeví se výběr stránek, mezi nimi na jednom z prvních míst i kompatibility list od výrobce.

doplněno 18.12.18 14:31:

@slavo: Nemusí mít stejnou frekvenci ani stejnou značku. Bohužel často je to jednak otázka znalostí o pamětech RAM, které ty asi bohužel nemáš, a pak je to otázka hledání hlavně na netu ve věci kompatibility a také otázka experimentování.

slavo*

Takže záleží aby měli stejnou frekvenci?

Nemusí být stejná značka?

Jedna pamět je kingston a druhá samsung a běží to.

slavo*
hodnocení

Znalosti o pamětech velké nemám což je pravda, ale experiment se povedl, takže už PC běží s max. velikostí RAM.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]