Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny rádce.
Prosím poradíte? Co dělám špatně případně kde je chyba?
Při přenosu - kopírování fotografií z mobilu ( Redmi Note 4) do PC, se sníží velikost fotografie z původních několika MB v mobilu, jen na kB přenesených - zkopírpvaných fotografií do PC.
Děkuji -miro
Dobrý den, spekulace - nekopírujete fotky, ale pouze jejich náhledy (silně zmenšené fotky). Musíte kopírovat fotky z místa v mobilu (nebo z SD karty), kde skutečně jsou. Zdravím!
Pokud připojíte mobil k PC, měl by se načíst podobně jako fleška. Buď vyskočí okno s informací, nebo otevřete Tento počítač a tam mobil uvidíte. Kliknete na něj a objeví se buď uložiště v telefonu, nebo paměťová karta. Po kliknutí se vám objeví nějaké složky. Jsou různě pojmenované, podle typu telefonu. Může tam být např. Camera roll, nebo DCMI, nebo Pictures a pod. Musíte to postupně otevřít a až najdete fotky, tak je můžete zkopírovat, nebo přenést do PC.
Nejdřív by na ni měl vybafnout dotaz v telefonu, v jakém jakém režimu chce k tomu PC připojit .. u nových androidů buď pomoci MTP nebo PTP a u starších androidu ještě vč USB mass storage. Teprve pak ji vyskočí v PC okno viz fleška.
Dobrý den.
Po delší době se vracím k mému dotazu z prosince 2018 o Kopírování - přenosu, fotografii z mibilu do PC.
V prvé řadě děkuji všem kteří jste již reagovali na tento můj dotaz.
Přesto i když provedu všechny úkony jak popisujete nedaří se: Fotky mohu posílat jen poštou , nikoliv přenést - zkopírovat do PC.
Můj postup.
1. Nalezení na mobilu a spuštění nabídky Přenos fotografií
2.V oteřené nabídce v PC Přehrát automaticky a zvolení Impotr obrázků a videí se zobrazí hláška V tomto zařízení nebyly nalezeny žádné nové obrázka ani videa i když v mobilu je řada fotek pod ikonou Fotky i Galerie
3. Při volbě:Spustit zařízení a zobrazit soubory to rovněž nejde.
Děkuji - miro
V tom případě by mohla být špatně nastavená komunikace mezi mobilem a PC. Ale je taky možno používat aplikace, které si stáhnete do mobilu a do PC. Aplikace umožňují správu telefonu pomocí PC, včetně přenosu fotek, videí kontaktů a pod. Hledejte na internetu, je jich dost i zdarma. Je potřeba zkoušet, také podle typu telefonu. Dalo mi to trochu práce, ale funguje to. Některé jsem zkusil a opět odstranil (odinstaloval). Já používám např. Hi Suite, nebo My Phone explorer, mám telefon Huawei.
Mám také mobil Redmi Note a dělám to tak. Propojím telefon s PC tam mám W10 kabelem.Na telefonu shrnu ze zhora nabidku. Tam klikneš na USB na nabíjení > přenos fotek PTP. V počítači naskočí nabídka vyber položky které chceš importovat. Tam si zaškrtneš fotky které chceš stáhnout > import vybrán. Stáhne se to do PC složka obrázky, obyčejně podle datumu.
Vlevo (jak je Počítač, na to vašem obrázku před chvíli vloženém) klepněte na Redmi Note 4 a postupně se proklikejte k obrázkům buď v paměti mobilu nebo na kartě, pokud ji tam máte...musí to tak jít, telefon vidíte...a obrázky pak můžete přenést nebo kopírovat...mám taky Redmi Note, sice 6, ale to nic nemění...
To mě až potud jde, ale hlásí, že nejsou nalezeny žádné nové fotografie. Tedy nenalezeny fotografie v otevřeném mobilu, ač je tam mám, které by bylo možno přemístit do PC. Děkuji
připojit přes USB k PC ,stáhnout lištu a vybrat MTP ,spustit zařízení a zobrazit soubory(obr.1), vybrat kartu nebo telefon (obr.2), otevřít DCIM(obr.3), otevřít Camera(obr.4), a jste na fotkách a videích(obr.5) - přetáhnout kam je třeba - stáhnout lištu - pouze nabíjení - a je možno odpojit od PC.
neb zcela jistě podobně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.