Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
výše uvedený program (mně neznámý) Systém Security mi oznámil nalezení trojského koně a následně automaticky spustil sken celého systému a všech složek. Našel 38 trojských koní a nabídl odstranění zavirovaných složek za 50 dolarů. Okno jsem zavřela, přesto se vytrvale znova hlásí a píše hlášku o napadeném systému. Používám NOD32 a co měsíc Advanced Windows Care a mám Windows XP. Poraďte prosím, děkuju.
Odstrani to NOD? Zkouselas? Nenapise to aspon jmeno trojskeho kone? Na internetu jsou navody, jak konkretni vir odstranit. Doporucil bych heuristiku s NODem, nainstalovat ad-aware a zkusit zkontrolovat pocitac i s nim a pripadne problemy dat odstranit.
A hlavně odstraň ten neznámý program...buď bude v přidat nebo odebrat... a nebo koukni do start/spustit/msconfig a záložka po spuštění zda tam neni napsaný.
Ten mrzák samozřejmě odstranit nejde :o(
V přidat/odebrat není a i po odstranění z plochy, lišty, nabídce Start a ve windows se po restartu zase objeví.
No odstranění z plochy nic neřeší. Musíš ho vypnout po startu což je právě v msconfig...Jo a bylo by dobré vypnout body obnovení, jinak si ho tam pereš stále dokola
Nejak se spustit musi (ted myslim vir, jestli nahodou myslite neco jineho). Muzes poslat obrazky, co vsechno se spousti? Myslim, ze se stejne bude spoustet jako sluzba, aby nesel ukoncit. Dej jeste spustit > services.msc a zkus poslat screenshoty celeho okna services (sluzeb). Jsou i jine zpusoby, jak se spustit po startu nez ty obvykle (registry "run", adresar "po spusteni", sluzba). Dalsi vec, ktera by mohla pomoct, je vypsat seznam spustenych procesu ze spravce uloh. Vsechno by to mel umet programek zvany Hijackthis.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.