Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bude čerpán datový limit od operátora?

Od: kimba® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den ! Ani za nic mi nejde připojit mobil k PC přes USB. Chci použít program AirMore. Některé možnosti přenosu jím lze uskutečnit přes webové rozhraní, jiné přes WiFi. Není mi jasné, zda přes web by byl čerpán datový limit od operátora? V návodu je tip, k při připojení přes Hotspot: "Hotspot doesn’t need your mobile network ", a bude fungovat i po zavření. Chápu to dobře, že při tomto přenosu nebude datový limit operátora čerpán? Děkuji !

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Chápete to dobře ale otázkou je,zda to tak skutečně bude.

Protože druhou variantou vzájemného připojení je uváděna WiFi síť. Takže pokud to má fungovat a je nutná WiFi,tak asi i první varianta bude chtít nějaké připojení a to třeba data. Jinak si těžko dokážu představit,jak by se ty přístroje mohly spojit.

Alespoň takhle si to myslím já,po přečtení stránky poskytovatele app.

hodnocení

2x

Já se připojuji mobilem k PC pomocí aplikace Hi Suite, nebo My Phone Explorer úplně bez problému. A můžu si vybrat, zda chci připojit pomocí WiFi, nebo kabelem přes USB. Nastavení chvíli trvá, je potřeba spárování, ale pak je to OK.

doplněno 14.12.18 20:07:

Samozřejmě se k tomu data nepoužívají.

doplněno 14.12.18 20:09:

A ty aplikace musí být samozřejmě jak v mobilu, tak v PC.

Vypni v mobilu datové připojení a nech puštěnou jen wifi a Bt.Pokud se zařízení spojí tak data platit nebudeš. Jestli se neuvidí a mobil bude brečet žes data vypnul, půjde ti to z limitu placených dat protože žádný operátor zadarmo nehrabe. A žádný jiný po světě nehrabou tak nenažraně jako naši Opi.
hodnocení

HiSuite jsem nainstaloval, v mobilu zkoušel snad všechny dostupné rady z webu, a stejně se mobil v PC neukázal ! *plac*

hodnocení

@totak: Díky, dobrá rada ! Mobil Huawei je přítelkyně, až ho budu mít k dispozici, tak vyzkouším ! *palec*

Počítači je potřeba říct že to na konci kabelu je mobil. Jinak ho Widle nerozpoznaji. Ostatní mobily vidí? Někdy pomůže Univesal ADB driver. Te si lehce dohledáš. A co mobil dělá když ho píchneš na kabel? Měla by se ti objevit ikona USB trojzubce a mobil by se měl zeptat jak se má chovat. Jestli jen nabíjet nebo jako paměťové zařízení nebo jako MTP multimediální zařízení. Ta volba USB disku zpřístupní pocitaci náhled aspoň na paměťovou kartu pokud v mobilu je.

Pokud je potřeba pouze kopirovat fotky, nebo videa a je-li počítač i mobil v pořádku, stačí mobil v zapnutém stavu připojit USB kabelem k počítači. V počítači se načte, stejně jako fleška. Otevřete si Tento počítač a mobil uvidíte. Pak stačí jen vyhledat soubory a kopírovat. Pokud ale chcete mobil spravovat z počítače (třeba kopírovat kontakty), musíte použít zmíněné aplikace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]