Nejste přihlášen/a.
Mám jeden velký problém. Z ničeho nic mi začala padat rychlost na torrentech. Když teď spustím torrenty, tak se nějakou dobu stahuje normálně, ale po pár minutách rychlost up i down padne na nulu a dokonce se mi odpojí ICQ i Skype. Pak když torrenty stopnu, tak naskočí oba programy a na web se dostanu normálně. Když stahuju z uloz-to, tak rychlost je stabilní.
Nevíte někdo čím by to mohlo být? Popř.kdo má OpavaNet, může napsat, jestli s tím má stejné problémy?
Někteří isp záměrně omezují rychlost při použítí určitých portů (P2P programy). Možná je to tvuj případ. Další možností je třeba zahlcení routeru...
No zahlcení routeru, nevím čím. Jsem přes něj připojen sám a nic nestahuju. Pak není možné, aby byl zahlcen ne? No a o omezeních vím, jen doufám že se k tomu neodhodlali. Ale dle mého je to to nejvíce pravděpodobné, co mě napadá. Ten internet už nějaký ten pátek mám a začalo to 2.1. což byl první pracovní den nového roku,
Řikal jsi že jsi na torentech a to je strašnej žrout aktivních spojení. Právě zrovna torenty zatíží routery dost. Nevim zda jsi to zkoušel,ale jen tak za pokus by stál i restart routeru...
Nezkoušel, ale vyzkouším. Otázkou je jestli to bude fungovat. Tak dlouho bez problému a teď tohle? No za zkoušku nic nedám. Pak napíšu co a jak.
sasdax: Zdravím, už jsi ten tvůj problém s netem vyřešil? já mám problém stejný.. po zapnutí torentu je chvíli vše o.k., pak ale rychlost padne na nulu(download i upload), nedá se prohlížet ve firefoxu.. prostě připojení je konec. Icq ani nic dalšího u toho zaplé nemám.. Dokud nezapnu torrent tak je vše o.k. Hledal jsem vir, ale nic.
Neporadí někdo?
Petr
Neomezuje. Nic jsem nakonec neřešil a samo se to opravilo. Jediný problém je, že když pustím torrenty, tak se nedostanu na net. Ale hold si budu muset vybrat. Buď torrent, nebo web.
Ahoj Vsichni,uvazoval jsem o OpavaNet internetu, ale odradila me slecna,ktera tam pracuje a nebyla schopna se se mnou bavit, aniz by me neustale prerusovala. Nenechala me rict jednu souvislou vetu. Proste byla jako ohrana gramodeska. Pripadalo mi to, jak by meli dost zakazniku a o dalsi nestoji...Nejake podobne zkusenosti?
Ani ne. Při zřizování jsem s nima komunikoval pouze mailem a pak jen došel technik do bytu a vše nainstaloval. Pak druhý a zapojil mi wifi když jsem si koupil noťas. Jen když jsem chtěl za stejné peníze pouze navýšit rychlost, tak jsem tam šel osobně s plnou mocí mého otce. Nejspíše jsem narazil na stejnou slečnu, protože na mě koukala jak z jara, když jsem ji pověděl co chci. A to jsem se jich předem dotazoval mailem, jestli změnu lze provést. No a když jsem vytáhnul plnou moc, tak to mi řekla že neví, jestli by neměla být notářsky ověřená. Nakonec mi ji vzala, ale dohadování s ní bylo strašné. Já na základě plných mocí ruším a měním smlouvy pořád a notářské ověření nepotřebuji ani když ruším smlouvy u kterých klient vybírá velkou sumu peněz, tak mi to bylo směšné. Ale jelikož OpavaNet teď navyšoval za 500 Kč na 20/3 Mb/s, tak jsem jim psal znovu a rovnou mi odepsali, že u mě to není zatím možné, že až koncem roku. Ale opět po mě budou chtít notářsky ověřenou plnou moc. Zní mi to jako naprostá pitomost, když pouze chci navýšení rychlosti, bez jakýchkoli jiných změn. Platby, plátce člověk podepsaný na smlouvě, vše zůstane stejné. No prostě by to chtělo, aby si udělali v hlavě trošku pořádek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.