Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Win 10. Ano nebo ne?

Od: d4 odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer.

Mám starší NTB DELL Precision M4500 na kterém běží Win7 Professional a v minulosti tam byl Win 10 Pro zdarma upgradovaný z Win7.

Předchozí majitel se vrítil na 7-čky že to prý nemakalo jak mělo ale já bych ty 10 měl raději než 7čky a to hlavně kvůli rychlosti na kterou jsem u "desítek" zvyklý.

Bojím se ale že ty problémy mohli způsobovat nějaké ovladače a že to nepůjde ani teď při čisté instalaci?

Taky mám obavy aby se to vůbec aktivovalo ale pokud to už jednou na tomto NTB bylo aktivované tak se to aktivuje samo že? Jinak když mám Win7 Pro tak mám zvolit i Win 10 v edici Pro chápu to dobře?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Osobně nevidím na desítkách nic rychlejšího než na sedmách. Oba systémy pokud jde o novou čistou instalaci fungují stejně rychle. Navíc oficiální termín pro bezplatný upgrade 7-> 10 stejně už vypršel a platit za desítky když máš sedmy které ti poslouží stejně navíc na obstarožní notebook mi připadá jako vyhozený peníze.

hodnocení

3x

Pokud na NTB byly Win10 registrované, tak se po instalaci automaticky ověří platnost jejich registrace bez nutnosti zadávat klíč.

Win10 mají jen jeden typ instalace, to jaká verze se nainstaluje se určuje klíčem, který se zadává při instalaci, případně už byl zadán dříve. Uživatel si verzi (Home, Pro) nevybírá. Nemá ani kde, protože se mu možnost volby nikde nezobrazí (pokud si dobře pamatuji).

hodnocení

3x

V rámci akce upgrade na Win 10 zdarma, jsem rovněž provedl upgrade, ale z Win 8.1. A měl jsem s NB pak takové problémy, že jsem, ještě v rámci možnosti 14-ti denního návratu, opět raději vrátil ty 8.1. Upgrade na desítky mne, aspoň v tomto případě, velmi zklamaly.

jabraka*
hodnocení

2x

Také mám starší NTB a na něm Win7.Koupil jsem si novou tiskárnu(laser) a spokojeně používal.Při další příležitosti jsem sedmičky vyměnil za W10 a skončila možnost použití této laserovky.Prostě nebyla možná kompatibilita.Snažil jsem se stáhnout vše možné z webových stránek,ale nepodařilo se mi spustit tiskárnu na WIN 10.Po návratu na win 7 zase funguje.

JABRAKA

nickys
hodnocení

1x

Desítky používám od jejich vydání k naprosté spokjenosti. Nekomplikujte si život výše uvedenými radami a použijte oficiální zdroj: microsoft.com/...

iz*
hodnocení

0x

Hodně problémů s Win10 bylo způsobeno při upgrade. Pokud provedete čistou instalaci, neměl byste s OS mít problémy.

Stáhněte si Windows10Pro.iso a vytvořte z něj instalační médium.

hodnocení

0x

Na starší stroj bych nedoporučoval instalovat WIN 10. Měl jsem starší notebook HP a dal jsem na něj WIN 10, dříve tam byly WIN Vista. Chodilo to, ale silně se to hřálo. Když jsme tam dali zpátky WIN 7, tak za 14 dní odešel procesor a notebook se může vyhodit*zed*

d4
hodnocení

Už to mám a maká to parádně, všechno je nesrovnatelně rychlé a to ty 7čky byly naistalované tak 2 měsíce ani ne a bylo to prostě o dost pomalejší.

Sice je starší ale mnohem výkonnější než dnešní noťasy za 7000Kč co taky mají 10tky.

A taky bych chtěl vidět dnešní notebooky co se dožijí cca 8 let co je starý tento DELL a věřím že mi bude ještě dlouho dobře sloužit, přecejen je to ta nejvyšší řada PRECISION.

Mám Intel i5 M520 4x2.40Ghz

Nvidia Quadro FX1800M

4Gb RAM

A to že vám odešel procesor určitě nobylo tím že jste tam měl Win 10. Znám lidi co provozují Win 10 na naprostých vykopávkách a je to pro běžnou práci uplně v pohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]