Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aktualizace Windondows

Od: dzonecek* odpovědí: 5 změna:

Chtěl bych se vyhnout aktualizacím Windows 10 ale stále odkládám o hodinu max. jde změnit datum. Stále se mi cpou do PC? Co radíte? Děkuji předem.

Dzonecek

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Co zkusit tohle.

Ještě jsem našel na webu tohle. Třeba to funguje.

- MSConfig.exe : Ovládací panel - Systém a zabezpečenie - Nástroje na správu - System Configuration :

1. General - Selective startup - Local startup - Local system services - Load startup items

2. Services - Windows Update (Off) - Reset PCAktualizačné Súbory - Windows Live Updates:- Windows - CbsTemp (Zmazať všetky súbory v adresári; Zmazať adresár; Vytvoriť súbor s názvom CbsTemp - Zmeniť atribúty : Len pre čítanie, Systémový)- Windows - SoftwareDistribution - Download (Zmazať všetky súbory v adresári; Zmazať adresár; Vytvoriť súbor s názvom Download - Zmeniť atribúty : Len pre čítanie, Systémový)- Windows - Installer (Zmazať všetky súbory v adresári)- Program Files (x86) - InstallShield Installation Information (Adresár Inštalátorov & Odinštalátorov - Nemazať !)- Windows - WinSxS (Adresár Systémových Knižníc - Nemazať !)

Aktualizácie sa dajú zablokovať:- MSConfig.exe : Ovládací panel - Systém a zabezpečenie - Nástroje na správu - Services - vypnúť Windows Update (alebo vyhľadať výraz : Zobraziť lokálne služby)- MSConfig.exe : Ovládací panel - Systém a zabezpečenie - Nástroje na správu - Services - Vlastnosti - Recovery - First failure - Take No Action (alebo vyhľadať výraz : Zobraziť lokálne služby) (Win-10-WindowsUpdateProperties.jpg)- MSConfig.exe : Ovládací panel - Systém a zabezpečenie - Nástroje na správu - Plánovať úlohy - Task Sheduler Library - Microsoft - Windows :1. WindowsUpdate : Všetky služby pravou myšou - End & Disable & Delete2. UpdateOrchestrator : Všetky služby pravou myšou - End & Disable & Delete- Firewall - zablokovať internet pre Windows Update

hodnocení

0x
Už máte stáhnutou, tak je asi nejlepší aktualizaci provést, pak se vrátit k předchozí verzi.
doplněno 07.12.18 08:07: @ferax přesně, jen nevím jestli to bude fungovat i na již staženou a nachystanou aktualizaci. Možná to po restartu po úpravě ještě projet čističem, který odstraňuje i stažené akt. -ccleaner to tuším má. A pak vytvořit nový bod obnovení.
doplněno 07.12.18 14:19: 1803 není až tak špatná... Na jednom PC se mi instalace nepodařila 5x opakovaně, až se nakonec přestala sama instalovat ;). Ale i tak po instalaci můžete do 14 dnů vrátit PC do předchozí verze.

dzonecek*
hodnocení

Provedl jsem konfiguraci systému a odkliknul jsem Windows update, tak jak je doporučeno. Přesto se aktualizace tlačí. Jde o aktualizace 1709 a 1803. Mám obavy, že po aktualizacích mě zkolabuje celý počítač.

aktualizace
hodnocení

0x

sordum.org/...

Používá už delší dobu a funguje spolehlivě. Do systému přitom není třeba nijak zasahovat. Systém žádné aktualizace nevyhledává, ale jestli zabrání instalaci již stažených aktualizací nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]