Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook na hry Fortnite a Sims4

Od: milon odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, dcera si přeje k vánocům notebook že by něm chtěla hrát hry Fortnite a Sims4

Bohužel já tomu vůbec nerozumím, doporučíte mi nějaký levný (5-7 tisíc) notebook který by zvládl tyto hry. Ideálně s obrazovkou 17 nebp 19 palců.

Vycházím z toho že notebook bude asi dražší než klasický stolní počítač, přece jen narvat to vše do malého prostoru, nebylo by lepší koupit stolní počítač.?

Děkuji všem za pomoc Miloň

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Byl by lepší stolní počítač, notebook se bude časem přehřívat. Měla jsem dva roky na notebooku The Sims 2 a najednou přestala jít grafická karta - hra nejde spustit. Ale klasický pc je dražší.

still10k*
hodnocení

0x

Dobrý den, to je opravdu velmi nízký finanční limit. I přesto, že požadavky hry Fortnite nejsou nijak vysoké, do 7.tisíc takový notebook nový nepořídíte. Jedině použitý z inzerce, či aukce.

Vy potřebujete minimálně: i5 čtvrté generace, nvidia 770M a 4GB RAM.
Ideálně: i7 4-6th gen, nvidia 960M a 8GB RAM.

Takový notebook se dá přes inzerce koupit. Nebyl by pro dceru lepší stolní počítač? Protože do 7000 se dá koupit z inzerce i něco slušnějšího, co zvládne (nejen) Fortnite levou zadní.

hodnocení

0x

Levný NB...5-7tisíc Kč...17-19"..

Zkoušel jste si dát tyto požadavky do nějakého konfigurátoru (resp. filtru)? Co Vám vyšlo? Prakticky nic, že? Alespoň pokud jde o nové NB.

NB bude při stejném výkonu prakticky vždy dražší než stolní PC.

S Vaším rozpočtem bych ale dceři koupil raději něco jiného, než nejlevnější NB klump..(v PC to nebude o moc lepší).

milon
hodnocení

No jak na to koukám tak ten stolní PC bude asi lepší volba, děkuji za ty data. kouknu po tom

still10k*

Odkud zhruba jste? Mrknu se po inzercích. Monitor máte?

krtek66
hodnocení

0x

stolní PC v hodnotě 15tis je takovej mainstream na to, aby vydržel alespoň 3roky...

v kanceláři i 5 let, na hry je to málo

hodnocení

0x

Na Fortnite bych se moc nedíval... Sims 4 jsou podstatně náročnější na výkon počítače, obzvlášť pokud se dokoupí nějaké datadisky...

Notebook za 7 tisíc... na to rovnou zapomeňte. Pokud si dcera chce tuto hru zahrát bez nějakého sekání, tak v případě notebooku bude startovací cena tak na 35.000,-. V případě stolního PC, počítejte minimálně 20.000,- (bez monitoru a operačního systému).

still10k*

Odkud čerpáte tyhle informace? HW nároky obou her jsou zhruba srovnatelné, i když nároky Fortnite jsou o maličko vyšší.
systemrequirementslab.com/...
systemrequirementslab.com/...
PC odpovídající doporučené konfiguraci Fortnite se dá koupit přes inzerát za 6-7 tisíc v pohodě.

Z vlastní zkušenosti... Mám The Sims 3 se všemi datadisky a je to prakticky nehratelné (Xeon, 16 GB RAM. GTX 1060 6GB). S každým dalším datadiskem (a rozrůstající se domácností Simíků) se hra stává náročnější na výkon PC. Stejné to bylo i u dvojky a totéž se dá očekávat se čtyřkou.

Požadavky, které uvádí Maxis u této hry odpovídají základní hře, případně tomu jednomu konkrétnímu DLC. Pokud si jich přidáte víc, tak to začne nepěkně narůstat. To Vám potvrdí každý, kdo tyto hry vlastní.

still10k*

Aha, to je možné. Nu já to nehraji, tak nevím. Díky za info :)

btw: Xeon čtyřjádro, nebo šesti?

tomas11*

pro - gotrekzagary mluvíte a Sims 3 vydání 2009? a Sims 4 vydání 2014? ani jedna z nich tedy nemá žádné velké nároky, a pokud by se vám sekala na vašem PC tak bude chybka jinde .Tak za mne s těma cenama jste to sakra přehnal..

@still10k Jen čtyřjádro (Xeon 1231v3)

@tomas11 Ano, papírově žádná z těch dvou her nemá příliš velké nároky, ale realita je bohužel poněkud jiná... Základní hra, nebo dejme tomu 1 - 2 DLC k tomu se ještě celkem vejdou do těch papírových požadavků. Jakmile to začne přibývat, tak už to jde do kytek. Potvrdí Vám to každý fanda téhle série. Mám kompletní dvojku, trojku a ze čtyřky zatím základ a DLC Pets... věřte mi, vím o čem mluvím.

A co se týká těch cen... skutečně si to myslíte? Tak počítejte... slušná grafika (GTX 1060 6GB) je za sedmičku, za slušnou i5 dáte taky sedmičku, za 16 GB DDR4 dáte čtyřku, za desku minimálně dvojku. To už jsem na dvaceti a ještě v tom nemám zdroj a bednu.

To, že by papírově na ty dvě hry stačily slabší a levnější komponenty nelze brát v potaz... Člověk nekupuje počítač pro teď, ale aby vydržel alespoň 3 roky a stejně tak nelze předpokládat, že zůstane u těchto dvou her. Pokud ano, bylo by lepší uvažovat o konzoli.

tomas11*

Tak myslím že třeba tyto dodatky z 2018 nemají zrovna tak nijak vysoké nároky a to dám na svém kompu 8 let starém (HP s mírně vylepšenou grafkou) a 110cm TV v pohodě ve vysokém rozlišení, bez jakéhokoli sekání , to neznám ani u nových her (např. Assassins Creed Odyssey,Wolfenstein II The New Colossus2017, WatchDogs2 , - apod.) které tedy preferuji já. Tak nechápu proč by se vám to mělo sekat na vašem PC.

tomas11*

Tak myslím že třeba tyto dodatky z 2018 nemají zrovna tak nijak vysoké nároky a to dám na svém kompu 8 let starém (HP s mírně vylepšenou grafkou) a 110cm TV v pohodě ve vysokém rozlišení, bez jakéhokoli sekání , to neznám ani u nových her (např. Assassins Creed Odyssey,Wolfenstein II The New Colossus2017, WatchDogs2 , - apod.) které tedy preferuji já. Tak nechápu proč by se vám to mělo sekat na vašem PC.

The Sims 4: Get Famous The Sims 4: Cesta ke slávě (2018ENG)

sory poprvé se nenečetl obrázek , tak proto podruhé.

Notebook na hry Fortnite a Sims4

@tomas11 Přemýšlím jestli tady píšu tatarsky... To co uvádíte je jeden datadisk + hra (nemluvě o tom, že jste sem zkopíroval papírové požadavky, které uvádí výrobce. Pokud jste pořádně četl mé příspěvky, tak jsem psal, že jeden či dva datadisky se hrou nedělají problém, ten nastává v okamžiku, kdy je těch DLC více, Taky nemám problém když pustím čtyřku s DLC Pets... Když ale pustím trojku se všemi DLC tak už je to jiná písnička. Obzvlášť ten poslední Island Paradise je tím sekáním proslulý, protože tam už se vývojáři vykašlali na nějakou pořádnou optimalizaci, jelikož mezitím vydali čtyřku. Když s těmito hrami nemáte zkušenosti, tak mne nepřesvědčujte o tom, že tu píšu blbosti. Stačí si přečíst nějaká fóra, která se Sims týkají.

A jen tak mimochodem, také nemám problém s hrami jako je AC: Odyssey, KC:D, Witcher 3 a další.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]