Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Pozoruji jiné chování PC při startu než tomu bylo dříve. Zásadně k ukončení PC volím vždy spánek. Ten ukazuje oranžově svítící kontrolka. Předtím mi stačilo kliknout myší a hned se mi objevila plocha s ikonami. Teď mi po delší době v klidovém stavu kontrolka nesvítí a musím použít tlačítko Start. Pak se mi ukáže obrazovka s logem a za několik sekund automaticky naběhne plocha.Nejedná se o tvrdý start, který trvá delší dobu a po němž se ukáže tapeta s přihlášením. Je to normální jev, že ke spuštění PC ze spánku se musí jít přes to tlačítko nebo se to dá nějak nastavit? Díky za odpověď. Pepa
Nepisete jaky mate operacni system... ono ve win XP znamenal rezim spanku a hibernace neco jineho nez ve win 7 ci 10. Jinak "rezim spanku" probudit mysi? Dodnes jsem myslel, ze se to vzdy probouzi prave tlacitkem power ci prislusnym tlacitkem spanku?! Nemate namysli spis uspani disku nebo monitoru? Zkuste jak pise @satam vycistit pocitac od balastu. Pokud jedete opravdu xxx dni na rezim spanku, tak jednou zkuste pc korektne vypnout. Zkonrolujte obsah disku, snizte procenta obsazeni zalohami obnovy systému, nejlépe je nejdříve vypněte - tím se smažou všechny staré.
Tedy jestli nechcete nejdrive vyzkouset prave onen bod obnovy do casu, kdy to jeste fungovalo korektne...muzete se pak vratit samozrejme i zpet. Na uzivatelska data to nema vliv.
To vypadá na hibernaci. Pokud máš nastaveno probouzení myší či klávesnicí, tak by se z režimu spánku měl počítač po kliknutí probudit. Nastavení v ovl. panelech nebo biosu.
Uspání=data a úlohy se zapíšou do paměti RAM která je napájena a ostatní komponenty se vypnou. Po probuzení PC najede a začne pracovat, kdy data se načtou z pamětí. Pokud dojde ke ztrátě napájení počítače (např. vybije se aku v NTB), dojde i ke ztrátě dat z pamětí a počítač to při dalším zpuštění ohlásí na black screenu.
Hibernace=zde se místo uložení dat na paměť tyto zapíšou na místo na pevném disku, tzv. hiberfil pokud je aktivován, a počítač se regulérně vypne. Uložená práce se pak načítá nikoli z pamětí, jako v prvním případě, ale z disku. Proto také nehrozí při výpadku napájení ztráta dat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.