Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypalovačka

Od: jark odpovědí: 11 změna:

Dobrý den prosím o radu. Prosím o radu koupil jsem si novou vypalovačku s temito menšími konektory. Stará měla konektory velké. Existuje nějaká redukce? Poradí mi někdo? Děkuji

Vypalovačka
Vypalovačka #2

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

1x

Podívejte se na konektory na základní desce uvnitř počítače, jestli má SATA port. Pokud má, tak v pohodě, připojte mechaniku datovým sata kabelem a pokud zdroj nemá napájení pro sata, ale jen MOLEX (bílý hranatý se čtyřmi kolíčky), tak kupte redukci SATA-MOLEX.

Pokud nám sdělíte typ základní desky, kterou máte, tak vám řekneme co potřebujete. Typ desky se dá zjistit mnoha způsoby, buď pomocí nějakého programu, nebo otevřete PC a podívejte se přímo na desku, bývá to na ní napsané (vyfoťte to).

jark
hodnocení

redukce na napajeni mi je jasna ale ta druha ne takhle to vypada na ty desce ten jak mam v ruce byl puvodne v ty stary mechanice

Vypalovačka #3
Vypalovačka #4
Vypalovačka #5
still10k*

V to jsem doufal, je to dobré :) Máte na desce sata porty, disk máte také připojený přes sata. Takže můžete připojit dvd mechaniku oběma způsoby, jak IDE u té staré, tak SATA u té nové, musíte jen mít vhodné kabely.

Datový kabel vrazíte do té druhé modré "zásuvky" vedle kabelu k disku (na poslední fotce). A zdrojový sata musíte buď zredukovat z molexu (to co máte v ruce je molex), nebo se mrkněte, jestli nemáte od zdroje ještě jeden volný sata, bude stejný jako máte v disku (černý plochý široký).

still10k*

Když to řeknu jednoduše, musíte připojit tu novou mechaniku stejně, jako máte připojený hardisk.

jark
hodnocení

tak uz tomu zacinam rozumet redukci na to napajeni mam primo v pc je s nim napajem disc a tem datovy zapojim jak rikate vedle jak je pripojen take disc

jark
hodnocení

ok moc dekuji koupit kabely bude to nejjednodussi diky moc*palec2*

still10k*

rádo se stalo *pozdrav*

jurajko
hodnocení

0x
Stará s IDE, nová se SATA. Redukce jen na napájení, k připojení s MB nový kabel pokud to umožňuje.

hodnocení

0x

Tady máš sofistikované řešení, nevýhodou je jeho cena. Levnější adaptér, který by spolehlivě převod provedl, jsem nenašel. Dále ještě potřebuješ SATA napájecí a SATA datový kabel.

Apropos, řekni nám typ tvé základní desky.

jark
hodnocení

to vubec nevím jak to mam zjistit ale asi nejlepsi bude tu novou vrátit a sehnat s temi velkymi konektory

Blbost1. Existují redukce mezi IDE a SATA - jen se nesmíte koukat na zelenou potvoru. Kupoval jsem kdysi u Krupa, ale nevím, jetli je ještě mají, nebylo to nic moc spolehlivého.

Blbost2. Koupit vypalovačku s IDE paralelním ("velký konektor") je dnes nemožné, prostě se to už nevyrábí.

Ale na základní desce určitě jsou SATA konektory, pokud nejsou tak je to deska kterou je nejlepší vyhodit jako neuvěřitelně zastaralou, novou vypalovačku by stejně neutáhla. Koukněte se do manuálu k základní desce, dostal jste ji při koupi, možná jen na CD. Pokud v tom máte binec a nenajdete - tak hledejte na webu výrobce. Kablíky byste měl mít v příslušenství základní desky (počítače), pokud jsou zabordelené tak za pár korun koupit (nebo známý ajťák šáhne do hromady v šuplíku). Napájecí konektor by měl být na kabelech od zdroje, pokud už tam volný není tak se za pár korun koupí redukce. Koukněte se jak je připojen HDD, jestli už náhodou nemáte SATA.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]