Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze spustit hru

Od: sof2 odpovědí: 9 změna:

Zdravím. Nemohu na notebooku (Win 10) spustit starší hru SOF 2. Černá obrazovka, po stisku tlačítka escape se vrátí obraz, ale vše je silně zaostřeno až k mírnému rozmazání. Po restartu je laptop v pořádku. Na druhém notebooku, podobný typ, taktéž Win 10, spustit lze. Sice hlásí, že nejde o optimální rozlišení, hra také není přes celou obrazovku, jen v menším rámci, ale funguje bez dalších potíží. Co s tím? Grafická karta, nějaký Directx, nebo něco jiného? Děkuji. *nevi*

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkuste si snizit pred spustenim hry rozliseni obrazovky na dejme tomu 1024*768 a zkuste hru znova spustit.

sof2
hodnocení

Ne, kdepak. Stále stejný problém. Oba laptopy přitom mají stejnou gr. kartu, nevím, proč lze hru spustit jen na jednom z nich (na tom o dva roky starším). *nevi*

still10k*

Zkusil jsem SOF2:DH (GOG) nainstalovat zkusmo na W7 a W10 a na obou funguje normálně. Zkuste spustit v režimu kompatibility.

btw? jde vám o singleplayer, nebo multiplayer?

still10k*

V nastavení máte nastavený fullscreen, nebo režim v okně?

sof2
hodnocení

Single. Fullscreen, to nevím, jak na to. Zajímavé je, že SOF 3 šlape bez potíží.

(nápad) Jestli máte win edici enterpise, pro nebo education, tak muzete vyuzit soucast zvanou hyper-v a nainstalovat si virtualizovane pocitace s win xp ci win 7 a rozjet hru tam.

still10k*

Jestli to nebude nějakou podivnou instalačkou. Svého času to byla velmi oblíbená hra a pamatuji, že se po internetu potulovaly různě zavirované, či jinak sabotované hry. Nechcete tu verzi od GOG? Mají to dobře udělané, jeden exe a vše se nainstaluje samo, jak píšu, bez problému na W7 i W10.

Jestli ano, napište mi kontakt do soukromé zprávy, pošlu linky ke stažení, válí se to na webshare.

sof2
hodnocení

Mám verzi od GOG. Zkusil jsem už všechno, ale výsledek je furt stejný. Je to škoda, protože SOF 3 je mnohem těžší a není k němu čeština, jen nějaká pochybná slovenština, která navíc nejde nainstalovat. No nic, budu to hrát pouze na druhém noťasu. *vezen*

still10k*

Těžko se takhle radí. Zkuste prostě všechno možné, upgrade/downgrade ovladačů grafiky, instalaci knihoven visual c++, reinstalaci directx, reinstalaci zvukových ovladačů, apod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]