Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hromadné mazání souborů

Od: eliizabeth odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, používám při práci na počítači myš. Zapomněla jsem, když chci smazat více souborů a označit si je, takzvaně zakliknout, myší a pak smazat, jaká klávesa se používá? Prostě jsem zapomněla... Děkuji moc, snad někdo kdo bude vědět.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Buď jen myší označíte soubory, které chcete vybrat.

Nebo kliknete na první soubor, podržíte Shift a kliknete na poslední soubor, tím vyberete všechny soubory mezi těmito dvěma.

Nebo držíte CTRL a klikáte na jednotlivé soubory, které chcete označit.

Potom stisknutím klávesy DELETE vymažete tyto soubory do koše.

Případně stisknutím Shift+DELETE je smažete rovnou úplně.

hodnocení

5x

Nevím co myslíš, ale já když chci mazat víc souborů, tak kliknu na soubor, podržím Shift a myší označím kolik je třeba. Pak Delete.

nikdo*
hodnocení

2x

Souvislá řada souborů: označíte první soubor, a se Shiftem označíte poslední. Vše od do se označí a vy to jedním stlačením smažete.

Nesouvislá řada: označovat jednotlivé soubory klikem současně s držením tl CTRL.

elizabeth
hodnocení

0x
Dik moc vsem!
Ještě je alternativa, kdy chceš smazat všechny soubory. To stačí kliknout na jeden, dát ctrl+a a shift+del A máš to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]