Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Levný 120GB SSD - doporučení

Od: mikihans® odpovědí: 15 změna:

Ahoj, který z následujících levných 120GB SSD byste doporučili? Osobně se zatím nejvíce kloním ke Crucial BX500, ale sám pořádně nevím proč, možná kvůli papírovým rychlostem, otázka je jak moc souhasí se skutečností :)

Jde mi o zrychlení cca 5 let starého notebooku (se SATA III), ve kterém je po havárii původního disku zatím starý plotnový 120GB z domácích zásob, který je ale ukrutně pomalý. Kapacitně stačí, rychlostně bych z toho chtěl vymáčkout co nejvíc, jedná se o systémový disk a běžné domácí použití notebooku (internet, office...).

alza.cz/...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Stodvacet nekupuj, to je za zenitem. Dvojnásobek. Tam dáš jen tři kila navíc. Kingston.

ladinpraha*
hodnocení

3x

Mně tu už řádku let jede SSD disk od Kingstonu, pak nějaké karty atd. Nikdy s Kingstonem nebyl jediný problém. Ale asi se nespleteš ani s ostatními. Já bych možná jenom váhal s WD. Taky uvažuji o SSD do noťasu, ale při dnešních cenách bych šel do 240GB.

still10k*
hodnocení

2x

Jakýkoliv, kromě toho ADATA, ten je pouze SATAII. U těchle levných disků je to jedno, všechny jsou skoro stejný. Pokud bych už musel vybrat, vzal bych ten Crucial, kvůli rychlostem.

doplněno 02.12.18 18:40:

Tak oprava, ten Adata je taky Sata III, Alza má špatně popisek ve srovnání. Ale stejně bych ho nebral. Za 3 kila možná ...

nox®
hodnocení

2x

Taky bych se klonil spíš k tomu Crucial, ačkoliv je to jedno. Adata ne, Kingstony se snad dávaly i zdarma k nějakým komponentům, ale na běžné úkony by snad stačil taky.

hodnocení

0x

V tom porovnání chybí ten prakticky nejdůležitější parametr - záruční doba.

Osobně bych kašlal na porovnání nějakého zeleného skřeta a šel ke svému obchodníkovi, má zkušenosti se spolehlivostí, zárukou a pod.

hodnocení

Ono stačí kliknout, všechny mají záruku 3 roky.

V dnešní době se obávám mnohem více o kvalitě a spolehlivosti od recenzí tisíců lidí a od zeleného skřeta, než od "svého obchodníka", který prodá dva disky za týden ;)

Můj obchodník toho prodá více než dva kousky, jak pro externí zákazníky, tak pro kompletace ve své firmě.

still10k*

Nesnáším toho "zeleného zm*da"*blee*

Radši chodím do CZC, ten Crucial tam mají taky a za stejné peníze czc.cz/...

hodnocení

Mám to v plánu objednávat na czc nebo tsbohemia (ti mají poštu zdarma), na Alze většinou jen vybírám, protože je tam nejvíc recenzí, ta byla opravdu jen pro odkaz na porovnání :)

02.12.18 21:22
still10k*

to ernie: fuj to je ošklivý. Spálil bych to radši i s tím křeslem *smich*

02.12.18 21:41
Levný 120GB SSD - doporučení #2
hodnocení

tady se to teda zvrhlo *smich*

still10k*

Ještě mu kup nějaký oblečky, aby měl něco na převlečení. Třeba kostýmek Batmana *superman*

*smich*

krtek66
hodnocení

0x

podívej se na YT na srovnávací testy...já si koupil 240gb Crucial MX500 ...ale bude až pod stromeček takže zatím neřeknu víc:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]