Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počítač neběží jak má

Od: metej odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chtěl sem se zeptat proč při upgradu počítače mám místo 90/60 fps 60/12 fps a po chvíli hraní mi hra vyhodí a napíše neznámá chyba a u některých her mi to napíše nebo vypněte taktování grafické karty jenže já ani nevím jak taktovat nebo přes co taktovat grafickou kartu ani procesor
můj hardware je :
rx 570 8gb oc edition
12gb ram patriot o frekvenci 1333mhz
intel core i5 2400 3,1ghz
hdd 500gb
zdroj zalman 600w s certifikací 80+

ps. musel sem vyměnit protože předtím sem měl gtx 770 2gb a 600w zdroj jenže ten zdroj dodával tich 600w jen jednou do minuty a při zapnutí počítače vyhořel a šok dostala i grafická karta proto sem to musel vyměnit.
Není možné že mám na tuhle grafickou kartu slabý procesor?
Děkuji za normální rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

0x

Ano ten procesor je slabý. Je to kousek z roku 2011, který podporuje pouze PCIe v2.0, ale grafika je o několik generací novější, jede už na PCIe 3.0. Procesor grafice nestačí. Co máte za desku?

doplněno 02.12.18 16:44:

K téhle grafice by se hodil nějaký Intel 4 až 6. generace. Nebo odpovídající Ryzen.

metej
02.12.18 17:45
hodnocení

Počítač neběží jak má
metej
hodnocení

Časem chci dát ryzen 5 2600 myslíte že s kombinací 16 gb ram už by to mohlo běžet normálně?
Když Ryzen tak i novou desku, počítáš s tím.
still10k*

Jak jste do těch dvou slotů dostal těch 12GB RAM? To máte 6GB moduly? Podle specifikace výrobce tahle deska podporuje max 8.

Ryzen 5 2600 bude OK s touhle grafikou a 16GB RAM

metej
hodnocení

Já vím už to mám složené jediné co v sestavě zůstane je zdroj a grafická karta

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]