Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem větší množství USB disků (z Číny samozřejmě). Chtěl jsem na ně dát 4 složky s hudebními soubory.
1. ve formátu mp3 (tedy celkem malé soubory)
2. ve formátu m4a (tedy také celkem malé soubory)
3. ve formátu flac (to už jsou soubory docela velké)
4. ve formátu wav (ty už jsou opravdu velké)
Všechno to tam zkopíruji. A když to pak chci spustit, wav ani flac nefungují, zatímco mp3 a m4a ano. Zkusil jsem tedy wav nahrávat jednotlivě na prázdný USB disk. První soubor fungoval, druhý taky, třetí někdy taky (někdy ne), a pak už žádný ne.
V kapacitě USB problém není. Vyzkoušel jsem takto asi 8 USB disků, všechny se chovají úplně stejně. Zkoušel jse to i na více počítačích, Zkoušel jsem i kopírování z externího disku na USB (aby se to nekopírovalo tak rychle), stále se to chovalo stejně.
Dá se s tím něco dělat, nebo je celá zásilka na vyhození?
Děkuji.
Fake disk. Tváří se, že má např. 32GB, ale reálně má třeba jen 8. Takže pokud je zaplněný jen do těch osmi, všechno vypadá OK, ale když se pokusíš přidávat dál, tak to v lepším případě nejde, v horším se poškodí i to dříve nahrané.
Dají se vygooglit utility, které ten disk diagnostikují a zjistí skutečnou kapacitu. fakeflash.cz/...
Další možnost je formát FAT, který nebere soubory o velikosti > 4GB, tam by pomohlo zformátování USB disku na NTFS.
Wavka má přecejenom méně než ty 4 GB, takže to vypadá na ten fake disk. Takže můžu zjistit, kolik se tam vejde, strčit tam jen empétrojky a použít to nanejvýš jako reklamní sračičku... Formátování (normálně pravým tlačítkem ve správci souborů) jsem dělal. Každopádně díky, vypadá to, že jsem se dozvěděl (ač nerad), co jsem potřeboval.
Pokud jsou zapsat, ale nejdou přečíst, jsou to padělky a mají reálně mnohem menší kapacitu (setkal jsem se s udávanými 64GB a reálně měly 4GB). Tedy cokoliv se zapíše nad ty 4GB, nepůjde to přečíst...
Kdyby byl problém v systému souborů (FAT32 vs NTFS), tak by to házelo chybu už u zápisu velkých souborů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.