Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odinstalování programu

Od: elisa24® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, chci odinstalovat MikTeX (notebook HP Windows 10) a v Ovládacích panelech >> Programy a funkce na něj klikám a nic. Zkoušela jsem to přes příkazovou řádku a na product get name ho tam nevidím. Nevíte prosím, v čem je chyba? Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pouze rada obecná - program, který má být odinstalován, musí být zcela vypnutý (nesmí běžet ani na pozadí a nesmí ho používat jiná aplikace nebo OS). Podívejte se do Správce spuštěných programů (procesů), jestli tam tento program není spuštěný, případně ho tam ukončete a zkuste následně odinstalovat. Zdravím!

doplněno 27.11.18 06:32:

elisa24 - zkuste to programem viz odkaz: cs.wikipedia.org/...

achjo

Další možnost je - provést odinstalaci v "nouzovém režimu".

Některé programy, třeba antiviry, jinak nejdou.

27.11.18 06:28
hodnocení

Není tam.

achjo

Co tam není?

hodnocení

Nouzový režim se mi nepovedlo spustit, kdy že se má zmáčknout SHIFT F8?

Revo Uninstaller dopadl takto:

Odinstalování programu
ben®

elisa24 - klávesa nouzového režimu se mačká opakovaně a rázně hned po zapnutí PC (NTB). Většinou to je F8 a u NTB možná Fn + F8.

hodnocení

To jsem zkoušela a nic.

ben®

elisa24 - tak to udělejte takto. Najděte složku (složky) s tím programem (patrně v Program Files a Document and Settings) a vše ručně odstraňte (a vyprázdnit Koš). Potom si programem CCleaner (kde, mimochodem, lze také programy odinstalovávat) vyčistěte registr OS. Samozřejmě, musíte vědět přesně, co odstraňujete.

achjo

wintip.cz/...

Některé programy se nedají odinstalovat ani v nouzovém režimu, protože v PC nemají svůj odinstalátor (toto ji záměr tvůrců toho prgramu), ale odinstalátor je na instalačním médiu (na CD, DVD, nebo když se program stáhne z internetu).

Tyto progravy se odinstalovávají tak, že se spustí nová instalace a z nabídky při instalaci se vybere možnost "odinstalovat". Jestli je to případ toho Vašeho programu nevím. Zkuste nejdříve tohle a pokud to nepůjde, tak ten noutový režim.

hodnocení

Děkuji, vyzkouším to, teď jsem ještě vymazala celou tu složku, kde to bylo a zkouším to instalovat znovu. Na pevném pc jsem to včera odinstalovala a nainstalova bez problému.

Jen bych doplnil k tomu restartování v nouzovém režimu - win10 se restartují trochu jiným způsobem, než dřívější verze, určitě ne F8, zkoušela jste tento postup? wintip.cz/...

hodnocení

Už to funguje. Děkuji moc za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]