Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci odinstalovat MikTeX (notebook HP Windows 10) a v Ovládacích panelech >> Programy a funkce na něj klikám a nic. Zkoušela jsem to přes příkazovou řádku a na product get name ho tam nevidím. Nevíte prosím, v čem je chyba? Děkuji
Dobrý den, pouze rada obecná - program, který má být odinstalován, musí být zcela vypnutý (nesmí běžet ani na pozadí a nesmí ho používat jiná aplikace nebo OS). Podívejte se do Správce spuštěných programů (procesů), jestli tam tento program není spuštěný, případně ho tam ukončete a zkuste následně odinstalovat. Zdravím!
elisa24 - zkuste to programem viz odkaz: cs.wikipedia.org/...
Další možnost je - provést odinstalaci v "nouzovém režimu".
Některé programy, třeba antiviry, jinak nejdou.
Nouzový režim se mi nepovedlo spustit, kdy že se má zmáčknout SHIFT F8?
Revo Uninstaller dopadl takto:
elisa24 - klávesa nouzového režimu se mačká opakovaně a rázně hned po zapnutí PC (NTB). Většinou to je F8 a u NTB možná Fn + F8.
elisa24 - tak to udělejte takto. Najděte složku (složky) s tím programem (patrně v Program Files a Document and Settings) a vše ručně odstraňte (a vyprázdnit Koš). Potom si programem CCleaner (kde, mimochodem, lze také programy odinstalovávat) vyčistěte registr OS. Samozřejmě, musíte vědět přesně, co odstraňujete.
Některé programy se nedají odinstalovat ani v nouzovém režimu, protože v PC nemají svůj odinstalátor (toto ji záměr tvůrců toho prgramu), ale odinstalátor je na instalačním médiu (na CD, DVD, nebo když se program stáhne z internetu).
Tyto progravy se odinstalovávají tak, že se spustí nová instalace a z nabídky při instalaci se vybere možnost "odinstalovat". Jestli je to případ toho Vašeho programu nevím. Zkuste nejdříve tohle a pokud to nepůjde, tak ten noutový režim.
Děkuji, vyzkouším to, teď jsem ještě vymazala celou tu složku, kde to bylo a zkouším to instalovat znovu. Na pevném pc jsem to včera odinstalovala a nainstalova bez problému.
Jen bych doplnil k tomu restartování v nouzovém režimu - win10 se restartují trochu jiným způsobem, než dřívější verze, určitě ne F8, zkoušela jste tento postup? wintip.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.