Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půjde Wifi při odpojeném PC?

Od: misa503® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Mám stolní počítač ( tzv. bednu ) a k tomu router vedle PC.

Internet mám tažený ze střechy-kde je přijímač internetu - rod. domku kabelem do krabičky vedle PC.

Vše je propojené jak má být.

Situace : PC vypnutý, obrazovka vypnutá, zdroj - elektrika - vypnuto. Wifi nejde. Reproduktory nesvítí-kontrolka.

Situace : Když ale zapnu zdroj a PC ne - knoflík pro zapnutí, tak Wifi běží a tím i můj tablet. Reproduktory-svítí kontrolka.

A mám dotaz : Když odpojím všechny kabely od PC a počítač odvezu do servisu, půjde mi Wifi?

A nebo by se muselo ještě něco - ( případně co a jak ) nějak propojit, aby mi šlo na přechodnou dobu Wifi?

A při vrácení PC, pak zase vše propojit, jak je nyní?

Děkuji za případnou odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek66
hodnocení

3x

zapojit router do jiné zásuvky ...

gornick
hodnocení

2x

Vypadá to, jako by tam byla zapojená zásuvka Master/Slave nebo se vypíná vypínačem celý rozbočovač. Chce to zapojit Wifi do vlastní zásuvky a né do té, která je vládaná Master zásuvkou.

hodnocení

2x

Nevím, čemu říkáte "zdroj - elektrika - vypnuto".

PC má vlastní zdroj od něhož vede napájecí kabel do zásuvky. Předpokládám, že i reproduktory mají vlastní zdroj a svůj kabel do zásuvky a i wifi router má svůj zdroj - nebo spíše adaptér, vedoucí do zásuvky. Pokud toto všechno máte zapojeno do nějaké prodlužovačky s vypínačem, kterým toto všechno zapínáte, tak by popsaná situace seděla. Stačí zkrátka nevypínat ten "zdroj" jak říkáte, nebo adaptér od wifi strčit do jiné zásuvky. Do servisu stačí odvézt jen krabici, veškerou kabeláž vč myši a klávesnice nechte doma.

hodnocení

Jo všechno je zapojené do spojených zásuvek (prodlužovačka) s vypínačem.

Zdroj-elektrika-vypnuto : to myslím, když tuto prodlužovačku vypnu od sítě.

Takže jestli to chápu dobře, tak Wifi - když bude napájené ze sítě - bude fungovat i bez počítače, který fyzicky bude pryč, třeba v opravně.

Ano, WiFi router k provozu nepotřebuje počítač.
hodnocení

To právě jsem potřeboval vědět, děkuji moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]