Nejste přihlášen/a.
Zdravím mám malý problém, k jednomu modemu máme připojené dva počítače. Když jsme se vrátili z dovolené tak sem zapla modem a internet šel, ale pomalu a tak jsem to restartovala. Když jsem ho restartovala tak jsem zapla PC a internet nešel. Vždy mi to ukáže jen Načítání síťové adresy a nic se nepřipojí. Nevěděla jsem co s tím tak jsem zkusila ten modem zase restartovat a když to dál nešlo tak resetovat (což jsem asi neměla dělat, co?)
. Máme notebook, na kterém internet funguje normálně i teď tak proč to sakra na PC nejde a co s tím mám případně dělat?
(Už dřív byly s připojením k PC potíže, ale potom co sme vyměnili modem to bylo OK.) Prosím poraďte
A ještě mám jednu otázku co by se mělo stát když zmáčknete reset? Já měla pocit, že jsem to dřív už dělala a nic se nedělo... Přeju šťastný nový rok
Tak přeďně to bude spíše router. Pokud zmáčkneš reset (držíš pár s.) tak se router vyresetuje do továrního nastavení a je potřeba ho zase nastavit na svou síť- tedy hlavně parametry WAN. To že ti to nechce načíst ip adresu tak to může být klidně počítačem, můžeš taky zkusit zadat počítači parametry napevno (IP, maska, brána a dns. Poslední dvě by jsi dala ip adresu routeru) . Když dáš start/spustit/cmd a napíšeš ipconfig /all tak to udělá co? Co je napsáno u připojení k místní síti? Zkus si stáhnout utilitku winsockfix a spustit ji
jakej je rozdíl mezi routerem a modemem? A zapomněla sem dodat, že u obou počítačů je připoojení wifi a reset jsem nedržrla ale jen zmáčkla ... No a když dám start/spustit/cmd a napíšu ipconfig /all tak to udělá to že vyjede příkazovej řádek a u bezdr. připojení je odpojeno
Router spojuje dvě sítě (LAN a WAN). Modem je zařízení které překládá jeden signál na druhý signál když to takhle řeknu. Prostě jen takový překladatel. Používá se třeba u kabelovky nebo adsl (adsl mají i adsl routery, čili modem s routerem dohromady). U tebe to tedy bude určitě router nebo minimálně APčko a povolené dvě IP adresy od poskytovatele.
Bezdrátové připojení mě moc nezajímá, předpokládám že k routeru jsi připojena kabelem, nebo ne? BTW někde stačí i zmáčknout reset, ne jen držet. Vyjeď si ten ipconfig na fukčnim i nefunkčnim pc a zkopíruj ho sem. Hlavně to rozhraní kterym je pc připojeno k routeru (připojení k místní nebo bezdrátové síti)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.