Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit pískaní počitače

Od: stryda* odpovědí: 6 změna:

Při zapnutí počitače se ozve pětkrát pískání,po několikátém opakování zvuky přestanou,jde pískání vypnout,mám notebok Dell, má to hlásit chybu baterie ale počítač normálně funguje,vadí mi zvuky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

2x

5 pípnutí u Dellu znamená slabou, vybitou, nebo chybějící CMOS baterii na základní desce. Pískání se dá někdy vypnout v BIOSu. Ale určitě ho vypnete tak, že odstraníte původní příčinu signalizace, totiž že vyměníte CMOS baterii. Jaký máte přesně model notebooku?

hodnocení

1x

Nejlepší bude vyměnit CMOS baterii, a to dřív, než lehne úplně. Pak totiž budete mít problém počítač vůbec zapnout. Prostě odstraňte příčinu, nikoliv následek.

Připomíná mi to jednoho vrátného v jisté firmě, který vypnul požární signalizaci, protože mu to pískání šlo na nervy *bzum*. Naštěstí šlo tehdy jen o zakouřený prostor pod podlahou počítačového sálu.

hodnocení

0x

jistě to bude v nastavení BIOS - kdo to neumí opravit, může NTB znefunkčnit... takže pozor

stryda*
hodnocení

Tip noteboku Inspiron 5110

doplněno 24.11.18 22:57:

tip noteboku Dell inspiron 5110

Tipuje se typ ;)
still10k*

Zakupte novou knoflíkovou baterii CR2032 a vyměňte ji podle videa. Jestli si na to netroufáte, najděte zdatnějšího kamaráda, který výměnu provede, nebo svěřte notebook servisu. Výměny CMOS baterií dělají servisy za cca 300 až 400 kč

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]