Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opakované použití WIN7

Od: aloisb® odpovědí: 9 změna:

Mám notebook, na který jsme nedávno zakoupili a nainstalovali OS WIN7. Nyní však notebook zhavaroval, asi odešla základní deska a už se nevyplatí ho opravovat (rok výroby 2007). Dají se ty WIN7 nainstalovat na jiný notebook a použít původní klíč? Nebo se musí nějak jednat s Microsoftem?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Někdy záleží na verzi, ale ještě jsem neměl tu někým zmiňovanou... já vždy W7 reaktivoval telefonicky bez potíží.

doplněno 23.11.18 17:32:

Nejsem si jist, jestli ještě někde stáhnete legální aktuální W7...

Dejte si pozor na verzi 32-64 bit - některé klíče byly limitovány jak na verzi, tak na Home-Profi-Ultimate

hodnocení

Takže radíte znovu stáhnout, nainstalovat, použít původní klíč a potom telefonicky aktivovat?

hodnocení

0x

Neměl by být problém. Instalovat s původním klíčem, po instalaci aktivovat po telefonu, možná to půjde i online.

doplněno 23.11.18 17:51:

Tady stáhnete .iso W7. Stačí k tomu originální legální klíč.

doplněno 23.11.18 20:12:

@totak: "Mám notebook, na který jsme nedávno zakoupili a nainstalovali OS WIN7" .

Takže pokud nekoupili v obchodě OEM licenci, tak mají klasiku a nebude problém.

23.11.18 16:56
hodnocení

Díky moc.

Základní otázka je, jestli byl počítač kupovaný s normální licencí nebo s licencí OEM. Počítače s licencí OEM byly levnější, protože systém je vázaný na základní desku a není přenosný na další počítač. Normálně zakoupená licence je tvůj majetek a můžeš ji použít na každém svém dalším počítači za předpokladu že budeš mít pořád jen jeden počítač ( s výjimkou multicencí ale to už nebudem řešit ). Pro zajímavost - lidi kteří přešli bezplatně na win 10 se vzdali možnosti používat svoji licenci na svých dalších počítačích protože při upgrade si dělá záznam do biosu a dál se chová jako OEM licence dále nepřenosná.
hodnocení

Na notebooku byl původně WIN Vista a když už chodil hodně pomalu, tak jsme tam dali WIN7, které jsme zakoupili na Internetu od nějaké firmy. Mám ještě jeden notebook, kde jsou WIN XP a na ten bych chtěl právě dát ty WIN7, ale nevím, zdali to půjde, zdali bude hardwarově stačit.

Tady jsou minimalní systemové pozadavky sedmicek support.microsoft.com/...
hodnocení

Jedná se o notebook HP Compaq nc8000. Myslíte, že by utáhl ty WIN7?

Doporučená koncová cena: 59.990,- Kč bez DPH (22.01.2004)

No ty 2 GB ramky (pokud je tam máte) budou s W7 velmi špatné... tady by to chtělo mnou nenáviděný linux

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]