Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám WIN 10, Mozila Firefox, stolní počítač.
Na PC mám doručenou poštu-je součástí WIN10, kde mám založené různé účty a na jeden z nich mi stále chodí nevyžádané emaily.
Když kliknu pravým tlačítkem na email, tak se mi objeví různé nabídky a poslední je : přesunout do nevyžádané pošty.
Zvolím toto a dole na stránce čtu : přesunuto a v závorce se píše : blokovaný odesílatel.
Jenomže to nefunguje, protože zase mi další den chodí od tohoto odesílatele další nechtěné emaily, tak nevím jak tohoto odesílatele trvale zablokovat.
Děkuji za případné rady či nápady.
Na portálu vašeho poskytovatele, v nastavení pošty, můžete blokování odesílatele nastavit. Také jsem několik takových zarputilých takto odstavil a mám od nich klid. V mém případě portály volny a centrum.
Asi jsem ten konec špatně formuloval. Ta pošta je na portálech volny a centrum, ne že jsou to odesilatelé.
Spamy jsou většinou rozesílány z náhodně vygenerovaných adres, takže blokace konkrétní adresy nemá smysl.
Důležité je, jak kvalitní rozpoznávání spamu má váš e-mailový poskytovatel.
E-maily nemáte založené ve Windows 10, pouze je tam máte nastavené v poštovním klientovi.
Založené budou jinde, u poskytovatelů - Seznam, Centrum, Atlas, Gmail, Hotmail (dnes Outlook.com)...
Nejlepší antispam má asi Gmail, o trochu horší je Seznam, pak ostatní české freemaily a jako nejhorší mi přijde Hotmail a nakonec jednoduché e-mailové systémy od hostingových společností, když máte třeba web a chcete mít e-mail na vlastní doméně.
Program Pošta ve Windows 10 je primitivní nástroj, tam toho moc nenastavíte. Pokud má ve vašem případě záškodník pořád stejnou e-mailovou adresu, zkuste ji zablokovat přímo v prostředí daného e-mailového poskytovatele, tedy v účtu na Seznamu, Googlu, atd. Pak by jeho zprávy měly automaticky padat do složky Spam, případně si tam můžete nastavit i nějaké další hromadné filtry ("pokud adresa obsahuje výraz XY, tak přesnout do Spamu", atd.).
Případně byste si musel stáhnout (legální cestou zakoupit) plnohodnotný Outlook z balíku MS Office, který má mnohem větší možnosti nastavení, než program Pošta.
Nechci zakládat nové vlákno jen se připojuji s opačným dotazem. Některé maily místo jako nová-příchozí zpráva(např. výpisy z banky a j.) mi chodí do spam koše. Dá se to nějak přenastavit?
Ano zkoušel, problém se opakuje.
To se děje proto, protože odesílatelé mají svoje servery špatně nastavené. Typicky třeba menší e-shopy, které rozesílají novinky e-mailem. Nejedná se o klasický spam, ale o tzv. nedůvěryhodné odesílatele. V nastavení e-mailu by měl být whitelist, kde si zadáte důvěryhodné adresy. Případně by podobného efektu mělo jít dosáhnout opět pomocí filtrů - zprávy z této adresy doručovat do této složky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.