Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpálená součástka na MSI ZH77A-G43

Od: drvolt odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

mám MB: MSI zh77a-g43. Mám na ní odpálený jeden regulátor, znázorněný na fotografii. Je vedle hlavnho napájecího konektoru základovky. Bohužel, už z něj nedje přečíst jeho označení. Kdo má tuto desku, nemohl by mi jej prosím vyfotit, nebo mi sem napsat, co je na něm natištěno, abych si jej mohl sehnat a vyměnit?

Odpálená součástka na MSI ZH77A-G43

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud neznáš příčinu odpálení, je výměna zbytečná, protože s největší pravděpodobností odpálíš stejným způsobem i ten nový (pokud tedy zjistíš typ a seženeš ho.)

doplněno 22.11.18 11:05:

Doplním : Jelikož je to MOS-FET tranzistor, je vcelku reálné, že odešlo i něco v jeho řídících obvodech, takže tím více platí to, co jsem napsal shora.

doplněno 22.11.18 11:07:

Malá omluva - není to tranzistor, je to MOS-FET regulátorr.

drvolt
hodnocení

Je to deska, kterou jsem dostal zdarma, jako bonus k nákupu PC. Za těch 20kč za součástku, mi to za zkoušku stojí. Mohlo jít o vadu součástky, nebo o přetížení. Předpokládám, že jde o nějaký regulátor napětí.

Ok, zkudil bych to taky, ale většinou je to řetězová reakce...

still10k*
hodnocení

0x

Tady by to nešlo nějak rozluštit? Našel jsem to přes Google..
cdn.wccftech.com/...

drvolt
hodnocení

Díky, zatím je to to nejlepší co mám. Sháněl jsem obrázky, videa, schémata, ale nenašel jsem nic. Jen v Číně, ale přez ten jejich rozsypaný čaj se nedostanu.

ulibul
hodnocení

0x

Udělám dobrý skutek a kouknul jsem. Je to Nikos p0503bd.

drvolt
hodnocení

Díky moc! Moc mi to pomohlo. Dík.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]